Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Apple: Deal με China Mobile για πώληση iPhone στην Κίνα

Η China Mobile θα πουλά τα iPhone 5s και 5c στα καταστήματα λιανικής της ξεκινώντας από τη 17η Ιανουαρίου, όπως αναφέρθηκε σε κοινό ανακοινωθέν της με την Apple. Δεν έγιναν γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Apple: Deal με China Mobile για πώληση iPhone στην Κίνα
Μετά από έξι χρόνια διαπραγματεύσεων, η Apple έκλεισε τελικά συμφωνία για την πώληση iPhones μέσω της China Mobile, δίνοντας έτσι και στις δύο εταιρείες ένα όπλο να αντιμετωπίσουν τα μειούμενα μερίδιά τους σε μια αγορά 1,2 δισ. συνδρομητών ασύρματων υπηρεσιών, μεταδίδει το Bloomberg.

Η China Mobile θα πουλά τα iPhone 5s και 5c στα καταστήματα λιανικής της ξεκινώντας από τη 17η Ιανουαρίου, όπως ανέφεραν σε κοινό ανακοινωθέν τους οι δύο εταιρείες, στο οποίο δεν δίνονται οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας. Τα τηλέφωνα για το δίκτυο της China Mobile θα είναι επίσης διαθέσιμα στα καταστήματα λιανικής της Apple στην Κίνα.

Η συμφωνία αυτή σημαίνει ότι η Apple έχει πλέον πρόσβαση σε όλους τους παρόχους στη μεγαλύτερη αγορά κινητών συσκευών του κόσμου, στην οποία ηγετική θέση κατέχει η Samsung Electronics, ενώ στις πωλήσεις κυριαρχούν τα smartphones που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint, τον Οκτώβριο το μερίδιο της Apple στην αγορά smartphone της Κίνας ήταν 12%, έναντι 17% της Samsung.

«Νομίζω πως η Samsung θα είναι ο μεγαλύτερος χαμένος από τη συμφωνία. Αναμφίβολα η Samsung θα χάσει μερίδιο αγοράς. Η Apple θα πάρει μεγάλο μερίδιο των καταναλωτών που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν μη κινεζικά brands», δήλωσε στο CNBC ο ιδρυτής και επικεφαλής αναλυτής της Technalysis, Bob O'Donnell.

Σημειώνεται ότι η China Mobile είναι ένας από τους τελευταίους μεγάλους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως που δεν προσφέρει τα iPhone, και η διανομή της συσκευής αυτής θεωρείται σημαντική κίνηση για την αύξηση του μεριδίου αγοράς της Apple στην Κίνα.

Οι άλλοι δύο μεγάλοι πάροχοι, η China Unicom και η China Telecom, έχουν ήδη συμφωνίες με την Apple, όμως είναι πολύ μικρότερες εταιρείες από την China Mobile.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v