Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Στο 7,5% παραμένει ο στόχος για ανάπτυξη 2014

Η πολιτική ελίτ της Κίνας εκτιμά πως η διατήρηση της ανάπτυξης στο 7,5% θα βοηθήσει στην δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας

Κίνα: Στο 7,5% παραμένει ο στόχος για ανάπτυξη 2014

H Kίνα θα διατηρήσει τον στόχο για ανάπτυξη 7,5% το 2014, ανέφεραν καλά πληροφορημένες κυβερνητικής πηγές στο Reuters.

H ανάπτυξη θα στηριχτεί από μια σταθερή ανάκαμψη στις εξαγωγές της Κίνας, λόγω της ισχυρότερης ζήτησης από τις ανεπτυγμένες οικονομίες, ανέφεραν εμπειρογνώμονες του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Ο στόχος για την ανάπτυξη του 2014 καθορίστηκε σε ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μήνα. Πριν από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 10 με 13 Δεκεμβρίου, ορισμένα κορυφαία think tank της χώρας είχαν προτείνει χαμηλότερο στόχο για την ανάπτυξη του 2014, στο 7%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η πολιτική ελίτ της Κίνας εκτιμά πως η διατήρηση της ανάπτυξης στο 7,5% θα βοηθήσει στην δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

"Οι δύο ομάδες που πρότειναν στόχο για ανάπτυξη 7% και 7,5% παρουσίασαν τα επιχειρήματα τους. Αλλά η κυβέρνηση προτιμά το 7,5%" ανέφερε οικονομολόγος στο Κρατικό Κέντρο Πληροφοριών.

Σημειώνεται πως οι βασικοί οικονομικοί στόχοι για το 2014 θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της ετήσιας οικονομικής συνάντησης στο κοινοβούλιο το Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v