Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντήρηση κερδών στην Wall Street

Ηρεμες κινήσεις επικρατούν στην Wall Street κατά την προτελευταία συνεδρίαση του έτους. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών και συντήρηση κερδών. Μικρές, μικτές μεταβολές για τους δείκτες. "Πετάνε" τα Crocs, διορθώνει το Twitter.

Ηρεμες, σταθεροποιητικές κινήσεις καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατά την προτελευταία συνεδρίαση του έτους, συντηρώντας τα μεγάλα κέρδη του 2013.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 16.500 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,03% στις 1.842 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,09% στις 4.153 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με μικρή πτώση στην Παρασκευή, μετά από έξι συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις. Ο δείκτης Dow Jones εμφάνισε άνοδο 1,6% στην εβδομάδα. Ο S&P ενισχύθηκε 1,3% την περασμένη εβδομάδα κι έχει ενισχυθεί πάνω από 29% μέχρι στιγμής στο έτος.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκαν στοιχεία για την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ.Τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών αυξήθηκαν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ για πρώτη φορά σε έξι μήνες. Ο δείκτης πωλήσεων αυξήθηκε 0,2% στις 101,7 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Crocs εκτινάσσεται 14% μετά την δέσμευση της υποδηματοποιίας για επένδυση 200 εκατ. δολ.

Η Apple εμφανίζει κινητικότητα μετά την προτροπή προς του μετόχους να απορρίψουν το σχέδιο επαναγοράς του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Carl Icahn.

Ο τίτλος του Τwitter, που έχει εκτιναχθεί 50% τον Δεκέμβριο, υποχωρεί 3% καθώς οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την περαιτέρω πορεία της μετοχής.

Οι όγκοι συναλλαγών προβλέπεται να παραμείνουν χαμηλοί αυτή την εβδομάδα, λόγω των εορταστικών αργιών.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν σήμερα, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο ολοκλήρωσε την χρονιά με άνοδο 57%, την καλυτερη εμφάνιση από το 1972.

Η χειρότερη εμφάνιση στην Ασία φέτος ήταν του χρηματιστηρίου της Σαγκάης, που έχει υποχωρήσει 7,6% στο 2013.

Ο δείκτης Stoxx 600 στις ευρωαγορές ολοκληρώνει το έτος με άνοδο περίπου 17% ενώ ο χρυσός κλείνει το 2013 με πτώση περίπου 28%, με απώλειες για πρώτη χρονιά σε 13 χρόνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v