Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επαφή με τα ρεκόρ η Wall Street

Με οριακές απώλειες έκλεισε η αμερικανική αγορά μετά τα νέα υψηλά της Πέμπτης, σε μια συνεδρίαση με μικρό ενδιαφέρον και ελάχιστο τζίρο. «Βουτιά» 13% για Twitter. Πάνω από τα 100 δολάρια έκλεισε το πετρέλαιο. Μικρή άνοδος για χρυσό, στα 1.214 δολάρια.

Οριακές απώλειες στην αμερικανική αγορά με το -όποιο- ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στους τίτλους των social media με αφορμή τις πιέσεις στον τίτλο του Twitter, σε μια συνεδρίαση που σηματοδοτήθηκε από τον ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο. 

Ο Dow Jones έκλεισε τελικώς στις 16.478 μονάδες, με οριακές απώλειες από τα επίπεδα - ρεκόρ του κλεισίματος της Πέμπτης. Ο S&P 500 έκλεισε στις 1.841 μονάδες, με απώλειες 0,06% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε στις 4.157 μονάδες με πτώση 0,24%. 

Στην εβδομάδα, και οι τρεις δείκτες εμφανίζουν κέρδη, με τον Dow να κερδίζει 1,6%, τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 1,3% και τον Naasdaq στο +1,3%.  

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της Πέμπτης ο δείκτης Dow κατέκτησε το 50ο ρεκόρ στην φετινή χρονιά (στις 16,479 μονάδες) ενώ ο S&P το 44ο ρεκόρ του 2013, καθώς η επενδυτική διάθεση για ρίσκο τροφοδοτεί το παραδοσιακό year end ράλι στα χρηματιστήρια.

Οι ευρωαγορές εμφάνισαν το μεγαλύτερο κερδοφόρο διάστημα δύο μηνών, ενώ τα επιτόκια στα αμερικανικά Treasuries ξεπέρασαν το ορόσημο του 3% καθώς τα ομόλογα πιέζονται από τις αποφάσεις της Federal Reserve για το tapering. 

Από το στατιστικό μέτωπο δεν υπήρχαν σημαντικές ανακοινώσεις, ενώ από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Textron ενισχύθηκε μετά το deal εξαγοράς της Beechcraft.

Απώλειες για τον τίτλο της Delta Air Lines καθώς μετά από λάθος υπολογιστή, εκδόθηκαν εξαιρετικά φθηνά εισιτήρια, με την εταιρία να ανακοινώσει ότι θα τα τιμήσει.  

Το Twitter, που έχοντας εμφανίσει άνοδο 76% αυτόν το μήνα, εμφάνισε ισχυρές πιέσεις 13% κατόπιν υποβάθμισης της σύστασης μεγάλου οίκου για τον τίτλο λόγω αποτίμησης. Στην εβδομάδα, ωστόσο, καταγράφει κέρδη 6,2%. 

Οι μετοχές των social-media είναι από τους μεγαλύτερους κερδισμένους του χρηματιστηριακού ράλι, ενώ επίσης άνοδο 7% έχει εμφανίσει η μετοχή της Oracle από τις αρχές του μήνα, άνοδο 5% έχουν καταθέσει οι χαλυβουργίες, 3% οι χημικές εταιρίες και 6% οι εταιρίες μηχανολογικού εξοπλισμού.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι τιμές του χρυσού ανέκαμψαν ελαφρώς και το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου κέρδισε 2 δολ. στα 1.214 δολ. ανά ουγκιά. Το πετρέλαιο εμφάνισε κέρδη 0,58% υπερβαίνοντας οριακά τα 100 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v