Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Ανεξαρτησία της Silicon Valley ζητά κροίσος

O επενδυτής πρέπει να συγκεντρώσει 800.000 υπογραφές για να προχωρήσει σε ένα δημοψήφισμα. Απαραίτητη η έγκριση του Κογκρέσου.

HΠΑ: Ανεξαρτησία της Silicon Valley ζητά κροίσος

H Silicon Valley πρέπει να χωριστεί από την Καλιφόρνια και να γίνει ανεξάρτητη πολιτεία των ΗΠΑ, προτείνει ο δισεκατομμυριούχος Tim Draper.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., ο κληρονόμος μιας εκ των παλαιότερων δυναστειών στο venture capital, ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα εκστρατεία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος το Νοέμβριο.

"Εδώ στην Silicon Valley o κόσμος νιώθει πως η πολιτεία δεν τους αντιπροσωπεύει" ανέφερε ο κ. Draper.

Ο ίδιος αρνήθηκε πως η έκκληση του αποτελεί μια κίνηση απόσχισης των πλουσιότερων περιοχών της πολιτείας, προσθέτοντας πως είναι ένα κίνημα πολιτών και όχι ένα ζήτημα που αφορά τους πλούσιους.

Ο επενδυτής, ο οποίος έχει χρηματοδοτήσει εταιρείες όπως τo Skype, το Baidu και η Tesla Motors, πρέπει να συγκεντρώσει 800.000 υπογραφές για να προχωρήσει σε ένα δημοψήφισμα.

Ωστόσο, η ανεξαρτητοποίηση της Silicon Valley απαιτεί και την έγκριση του Κογκρέσου, κάτι που πολλοί αναλυτές θεωρούν απίθανο να συμβεί.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον ιστορικό Kevin Starr, από το 1850 έχουν γίνει περισσότερες από 200 προτάσεις για την διάσπαση της πολιτείας της Καλιφόρνια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v