Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη η Wall Street λίγο πριν το "νήμα"

Παύση στο ...πρωτοχρονιάτικο ράλι πραγματοποιεί η Wall Street λίγα 24ωρα πριν την λήξη του έτους. Εναλλαγές προσήμων για τους δείκτες που κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ. Σε υψηλό 2,5 ετών το ευρώ. Πρωταγωνιστούν στα κέρδη τα social media. Ανάκαμψη χρυσού, πετρελαίου.

Ηρεμία επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο λίγα 24ωρα πριν την λήξη μιας χρονιάς γεμάτης ρεκόρ για τις μετοχές της Wall Street.

Η επενδυτική διάθεση για ρίσκο τροφοδοτεί το «πρωτοχρονιάτικο» ράλι στα χρηματιστήρια και οι ευρωαγορές εμφανίζουν το μεγαλύτερο κερδοφόρο διάστημα δύο μηνών, ενώ τα επιτόκια στα αμερικανικά Treasuries κινούνται πάνω από το 3% για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο.

Oι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με άνοδο σε νέα επίπεδα ρεκόρ, αλλά τα πρόσημα έγιναν γρήγορα ελαφρώς διορθωτικά και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,07% στις 16.470 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,06% στις 1.841 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,2% χαμηλότερα στις 4.158 μονάδες.

Η Wall Street εμφάνισε νέο ράλι τιμών στην χθεσινή συνεδρίαση και ο δείκτης Dow κατέκτησε το 50ο ρεκόρ στην φετινή χρονιά (στις 16,479 μονάδες) ενώ ο S&P το 44ο ρεκόρ του 2013.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ πραγματοποιεί ράλι έναντι του δολαρίου, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση ετών. Το ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,53% έναντι του δολαρίου στο 1,3796, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας ανήλθε ως και το 1,3893.

Από το στατιστικό μέτωπο δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές ανακοινώσεις, ενώ από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Textron ενισχύεται 5% μετά το deal εξαγοράς της Beechcraft.

Το Twitter, που έχοντας εμφανίσει άνοδο 76% αυτόν τον μήνα, υποχωρεί 5% κατόπιν υποβάθμισης της σύστασης μεγάλου οίκου για τον τίτλο.

Οι μετοχές των social-media είναι από τους μεγαλύτερους κερδισμένους του χρηματιστηριακού ράλι, ενώ επίσης άνοδο 7% έχει εμφανίσει η μετοχή της Oracle από τις αρχές του μήνα, άνοδο 5% έχουν καταθέσει οι χαλυβουργίες, 3% οι χημικές εταιρίες και 6% οι εταιρίες μηχανολογικού εξοπλισμού.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι τιμές του χρυσού ανακάμπτουν ελαφρώς και το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου κερδίζει 3 δολ. στα 1.215 δολ. ανά ουγκιά. Το πετρέλαιο ενισχέυται 0,75% στα 100,32 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v