Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό χαμηλό για την τουρκική λίρα

Συνεχίζεται η φυγή κεφαλαίων από τη γείτονα. Σε νέο ιστορικό χαμηλό η λίρα έναντι του δολαρίου. Πτώση 0,19% στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. Κέρδη δολαρίου έναντι γεν και ευρώ.

Σε νέο χαμηλό έναντι του δολαρίου υποχώρησε η τουρκική λίρα, ενώ πτωτικά συνεχίζει να κινείται και το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης με το δείκτη XU 100 να υποχωρεί κατά 1,9%. Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε κάτω από τα 2,1780 έναντι του δολαρίου. Από τις 17 Δεκεμβρίου και με το σκάνδαλο δωροδοκιών να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις στη γείτονα, η τουρκική λίρα καταγράφει κάθετη πτώση.

Για το 2013 υποχώρησε έναντι του αμερικανικού νομίσματος περισσότερο από 17%. «Σε πραγματικούς όρους, εκτιμούμε ότι η λίρα είναι τόσο αδύναμη όσο ήταν κατά τη διάρκεια της κρίσης της Lehman το 2008» δήλωσε ο Έρκιν Ίσικ, της TEB BNP Paribas και συμπλήρωσε: «Και πάλι όμως, λόγω των παγκοσμίων και τοπικών πολιτικών κινδύνων, η αστάθεια πιθανότατα θα παραμείνει υψηλή και το 2014 και μπορεί να δούμε περαιτέρω υποχώρηση».

Το αμερικανικό νόμισμα καταγράφει κέρδη τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του ιαπωνικού γεν. Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί κατά 0,3% στα 1,3718 δολάρια, ενώ το ιαπωνικό νόμισμα, στα 105,35 γεν έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v