Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βουτιά για το γεν σε χαμηλά 5ετίας

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008 το ιαπωνικό νόμισμα. Ο επαναπατρισμός κεφαλαίων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες στηρίζει το ενιαίο νόμισμα.

Η νέα πτωτική πορεία του γεν είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στην αγορά συναλλάγματος. Έναντι του δολαρίου το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί σε χαμηλό 5ετίας καθώς διατυπώνονται σενάρια για νέες επεκτατικές κινήσεις από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας. Συγκεκριμένα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,2% στα 144,74 γεν (ενώ την Παρασκευή βρέθηκε σε υψηλό 5ετίας, στα 145,675 γεν). Το δολάριο ενσιχύεται στα 105,415 γεν, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από Οκτώβριο του 2008. 

Το ευρώ καταγράφει ήπιες ανοδικές κινήσεις και έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 1,3742 δολ., καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ευρωζώνης σπεύδουν να επαναπατρίσουν κεφάλαια καθώς κλείνει η χρονιά ενόψει της Αναθεώρησης Ποιότητας Στοιχείων Ενεργητικού της ΕΚΤ. Επίσης, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξή του το Σαββατοκύριακο διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη μείωσης των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v