Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στον Bernanke

Εναλλαγή προσήμων καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά εν αναμονή της ομιλίας του προέδρου της Fed, Ben Bernanke. Δεύτερη μέρα κερδών για χρυσό. Απώλειες για το πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Άλμα 21% για την μετοχή της FirEye.

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στη Wall, με τον S&P και τον Nasdaq να διαγράφουν τα αρχικά κέρδη. Στην ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών. 

O Dow ενισχύεται 0,16% στις 16.468 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,34% χαμηλότερα στις 4.129 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,05% στις 1.831 μονάδες. 

Ο κ. Bernanke θα μιλήσει στην Αμερικάνικη Οικονομική Ένωση στη Φιλαδέλφεια στις 9:30 ώρα Ελλάδας.

"Tα σχόλια αναμένεται να είναι σχετικά αισιόδοξα, δεδομένου ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιβράδυνσης του προγράμματος χαλάρωσης" ανέφερε αναλυτής της Radobank στο Βloomberg.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία του δολαρίου με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,36.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,96% υψηλότερα στα 1.237 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο διολισθαίνει 1,11% στα 94,38 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 21% σημειώνει η μετοχή της FirEye, η οποία προσφέρει προστασία για e-mail και ιστοσελίδες.

Πτώση 1,8% καταγράφει η μετοχή της Sprint, μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Stifel.

Η μετοχή της Exelon κινείται 1,6% χαμηλότερα. Η Bank of America υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής σε underperform από Neutral.

Άνοδο 3,8% σημειώνει η μετοχή της Finisar. H Raymond James Financial αναβάθμισε τη σύσταση της μετοχής σε strong buy από outperform.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v