Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομία προβληματίζει τη Wall Street

Απώλειες στη Wall Street. Στο επίκεντρο τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Ισχυρές πιέσεις για τη μετοχή του Twitter. Στο επίκεντρο και η Κίνα. Πτώση για πετρέλαιο και άνοδος για χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο.

Απώλειες στη Wall Street μετά την απροσδόκητη πτώση του δείκτη υπηρεσιών ISM. Καλά τα στοιχεία βιομηχανικών παραγγελιών.

Από πλευράς δεικτών ο δείκτης Dow υποχωρεί 0,25% στις 16.421 μονάδες, ο S&P κινείται πτωτικά 0,35% στις 1.825 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,53% στις 4.109 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας ο δείκτης υπηρεσιών ISM τον Δεκέμβριο, υποχώρησε καθώς διαμορφώθηκε στο 53% έναντι 53,9% τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2009 και συγκεκριμένα κατά 7 μονάδες ήτοι στο 49,4%.

Στον αντίποδα οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,8% το Δεκέμβριο έναντι πρόβλεψης για αύξηση 1,6%.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα στοιχεία απασχόλησης Δεκεμβρίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα στοιχεία απασχόλησης προκειμένου να προχωρήσει στον τερματισμό των προγραμμάτων ρευστότητας εντός του 2014.

Στις διεθνείς αγορές, θετικά ανταποκρίθηκαν οι επενδυτές στα στοιχεία υπηρεσιών PMI της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο ενώ απογοήτευσαν τα μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Twitter υποχωρεί 5,5% στα 65,20 δολ. μετά την υποβάθμιση της σύστασης του τίτλου από την Morgan Stanley.

Σημειώνεται ότι η μετοχή έχει διπλασιάσει την αξία της από το Νοέμβριο που ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στη Wall Street.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο βρίσκεται σε υψηλό μήνα έναντι του ευρώ καθώς ενισχύεται οριακά στο 1,3584 δολ. Αντίστοιχα το ιαπωνικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,4% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 104,40 γεν. Παράλληλα το ευρώ υποχωρεί 0,5% έναντι του γεν στα 141,84.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί 0,4% στα 93,53 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά 0,2% στα 1.241 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v