Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική επαναφορά της Wall Street

Ανοδική πορεία αναλαμβάνει η Wall μετά την πρωτοχρονιάτικη διόρθωση. «Ζεσταίνονται» οι επενδυτές για τα κρίσιμα στοιχεία απασχόλησης και την έναρξη των εταιρικών αποτελεσμάτων Q4 από την Alcoa. Ανοδος πετρελαίου λόγω του χιονιά.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την τριήμερη πρωτοχρονιάτικη διόρθωση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,66% στις 16.535 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,56 στις 1.837 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,66% υψηλότερα στις 4.141 μονάδες.

Η Wall Street ξεκίνησε το 2014 διορθωτικά και ο δείκτης S&P 500, που εκτινάχθηκε 30% πέρσι, εμφάνισε πτώση 1,2% στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου έτους.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην έναρξη των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς και τα μεγέθη για την απασχόληση, που θα προσφέρουν ενδείξεις για την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας στον πλανήτη.

Η Alcoa Inc. θα δώσει στα τέλη της εβδομάδας το σύνθημα για την έναρξη των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Η American Express περιλαμβάνεται στις κορυφαίες επιχειρήσεις που θα ανακοινώσουν μεγέθη Q4 μέσα στην εβδομάδα.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι εταιρίες του S&P 500 θα ανακοινώσουν αύξηση κερδών 9,7% κατά μέσο όρο φέτος, μέγεθος διπλάσιο από εκείνο του 2013, ενώ οι πωλήσεις τους θα αυξηθουν 3,8% σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Στις σημερινές επιχειρηματικές εξελίξεις, η Palo Alto Networks Inc. εκτινάσσεται 7,1% μετά την ανακοίνωση της πρώτης εξαγοράς μετά την χρηματιστηριακή εισαγωγή της.

Η Convergys Corp. εκτινάσσεται 19% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Stream Global Services Inc.

Η Netflix και η LinkedIn υποχωρούν λόγω υποβαθμίσεων των μετοχικών τους συστάσεων από οίκους. Και η μετοχή της Mattel υποχωρεί 4,2% λόγω υποβάθμισης από την Goldman Sachs.

Από το στατιστικό μέτωπο, το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ εμφάνισε έλλειμμα 34,3 δισ. δολ. τον Νοέμβριο. Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το έλλειμμα συρρικνώθηκε θεαματικά κατά 12,9% από τον Οκτώβριο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή για τα επίπεδα της ανεργίας, που θα καθορίσουν και την πιστωτική πολιτική της κεντρικής τράπεζας Federal Reserve.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι πιέσεις επιστρέφουν στα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να "χάνει" 10 δολ. επιπλέον στα 1.228 δολ. ανά ουγκιά. 

Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν εξαιτίας της βαρυχειμωνιάς που πλήττει πολλές πολιτείες της Αμερικής και το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του αργού κερδίζει 51 σεντς ή 0,6% στα 93,94 δολάρια ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v