Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed και απασχόληση δίχασαν τη Wall Street

Πτώση για Dow και S&P παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ. Άνοδος για Nasdaq. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed. Πτώση 3,5% για τη μετοχή του Twitter. Άνοδος 1,1% για τη Ford. Χαμηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Μικτά πρόσημα στη Wall καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή του Twitter για τρίτη διαδοχική ημέρα.

Αναλυτικά, ο Dow Jones υποχώρησε 0,42% στις 16.461,45 μονάδες, ο S&P κινήθηκε με απώλειες μόλις 0,02% στις 1.837,46 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,30% στις 4.165,61 μονάδες.

Στο μέτωπο της οικονομίας τα θετικά στοιχεία απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να τονώσουν ιδιαίτερα το επενδυτικό ενδιαφέρον στη Wall.

Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο δημιουργήθηκαν 238.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έναντι 200.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη αύξηση είναι η μεγαλύτερη από το Νοέμβριο του 2012.

Επιπλέον σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Όπως αναφέρεται η Κεντρική Τράπεζα προχώρησε στη μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (μείωσε κατά 10 δισ. τις επαναγορές ομολόγων) καθώς διέγνωσε πως η παροχή περεταίρω ρευστότητας είχε πλέον περιορισμένο αντίχτυπο στην αγορά.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή του Twitter υποχώρησε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση και συγκεκριμένα σήμερα κατά 3,5% μετά την υποβάθμιση της σύστασης του τίτλου από επενδυτικούς οίκους.

Στον αντίποδα η μετοχή της Ford ενισχύθηκε 1,1% καθώς ο CEO του ομίλου Alan Mulally ξεκαθάρισε πως δεν διεκδικεί τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Microsoft.

Επιπλέον ο τίτλος της Micron Technology εκτινάχθηκε 9,9% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων εσόδων στο τρίμηνο.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,76 δολ. με άνοδο 4% και ενώ το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε 0,2% στα 29,33 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο παρέμεινε σε ανοδικό κανάλι έναντι του ευρώ, στο 1,3598. Άνοδος για το δολάριο και σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 104,49 γεν.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 3%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,3% στα 92,44 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στα 1.220 δολ./oz..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v