Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική η Wall Street και μετά τη Fed

Μικτά πρόσημα στη Wall Street και μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed. Πιέσεις για τους Dow και S&P. Άνοδος για το δείκτη Nasdaq. Κινητικότητα από deals και ανακοινώσεις 3μήνων. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό.

Επιφυλακτική η Wall Street και μετά τη Fed

Σταθεροποιητικά αλλά με πτωτικές τάσεις συνεχίζει να κινείται η Wall Street και μετά την κοινοποίηση των πρακτικών της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones εμφανίζει απώλειες 0,4% στις 16.449 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,1% στις 1.835 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,3% στις 4.166 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street κατέθεσαν δυναμική άνοδο χθες, μετά από τρεις διορθωτικές συνεδριάσεις, με τον Dow και τον S&P να πλησιάζουν πολύ κοντά στα ρεκόρ τους 2013.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής οικονομίας αυξήθηκαν με τον μεγαλύτερο αριθμό από τον Νοέμβριο 2012 τον Δεκέμβριο κατά 238.000.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η κοινοποίηση, σήμερα, των πρακτικών της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ του Δεκεμβρίου.

Όπως δείχνουν τα πρακτικά της σύσκεψης της Fed στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, η πλειοψηφία των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας είχε την άποψη πως τα οφέλη από το πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού (QE) είχαν αρχίσει να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Παράλληλα, το μεγαλύτερο μέρος των μελών της Επιτροπής FOMC ήθελε να προχωρήσει σταδιακά και με προσοχή η διαδικασία περιστολής του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. 

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, οι μετοχές των Microsoft και Ford εμφανίζουν κινητικότητα, μετά την δήλωση του CEO της Ford ότι δεν θα εγκαταλείψει την αυτοκινητοβιομηχανία για τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η Micron Technology εκτινάσσεται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οικονομικού α΄ τριμήνου.

Αντίθετα, η Container Store Group βουλιάζει μετά τα αποτελέσματά της.

Η CEC Entertainment εκτινάσσεται 10% κατόπιν δημοσιεύματος για πιθανή πώληση της εταιρίας.

Κινητικότητα εμφανίζει και η Forest Laboratories μετά την συμφωνία συμφωνία εξαγοράς της εταιρίας ειδικευμένων φαρμακευτικών προϊόντων Aptalis έναντι περίπου 2,9 δισ. δολ.

Στις υπόλοιπες αγορές, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα θα συγκεντρώσουν οι τακτικές συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών Βρετανίας και ευρωζώνης, αύριο.

Ο χρυσός συνεχίσει να εμφανίζει πτωτικές τάσεις, με πτώση 7 δολαρίων στα 1.223 δολ. ανά ουγκιά ενώ οι τιμές του πετρελαίου κινουνται ελαφρώς χαμηλότερα στα 93,64 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v