Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός αυστραλιανής αγοράς η 21 Century Fox

Η μεγάλη στροφή του Ρούπερτ Μέρντοχ. Αποφάσισε την έξοδο της 21 Century Fox από το χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Εκτός αυστραλιανής αγοράς η 21 Century Fox

Το δρόμο της εξόδου από την αυστραλιανή αγορά ακολουθεί η 21 Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ, καθώς ο όμιλος, στον οποίο ανήκει το Fox Television και το 39,1% του BSkyB, δήλωσε πως δεν έχει πλέον αρκετές δραστηριότητες στην Αυστραλία.
Η αποχώρηση της 21 Century Fox από το χρηματιστήριο της Αυστραλίας συμβολικά αποτελεί σημαντική αλλαγή για το μεγιστάνα που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 διευθύνοντας εφημερίδες της χώρας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές και αυτή η απόφαση αποδίδεται στον αντίκτυπο από το πολύκροτο σκάνδαλο υποκλοπών που τελικά οδήγησε στη διάσπαση της 21 Century Fox από τον αναδιαμορφωμένο όμιλο της News Corp. στον οποίο ανήκουν πλέον οι τοποθετήσεις σε αυστραλιανά έντυπα όπως η εφημερίδα The Australian.

«Η 21 Century Fox έχει πλέον περιορισμένες δραστηριότητες στην Αυστραλία και πιστεύουμε πως συγκεντρώνοντας τις προσπάθειές μας στη διαπραγμάτευση της μετοχής στη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου θα βελτιώσουμε τη ρευστότητά για τους μετόχους της εταιρείας και θα δώσουμε μεγαλύτερη αποδοτικότητα στην εταιρεία» δήλωσε ο ίδιος ο κ. Μέρντοχ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας σε ανακοίνωση του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v