Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές τεχνολογικές πιέσεις λόγω Microsoft

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Microsoft, με την ανακοίνωση για το ισχυρό ΑΕΠ των ΗΠΑ να αντισταθμίζει τις απώλειες. Ωστόσο, ο δείκτης Nasdaq καταγράφει σημαντική υποχώρηση άνω του 1%, αποτυπώνοντας την δυσαρέσκεια των επενδυτών για τους χαμηλούς στόχους του κολοσσού λογισμικού.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Microsoft, με την ανακοίνωση για το ισχυρό ΑΕΠ των ΗΠΑ να αντισταθμίζει κάπως τις απώλειες. Ωστόσο, ο δείκτης Nasdaq καταγράφει σημαντική υποχώρηση άνω του 1%, αποτυπώνοντας την δυσαρέσκεια των επενδυτών για τους χαμηλούς στόχους του κολοσσού λογισμικού.

Ειδικότερα, η Microsoft ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της στο τρίμηνο κατά 16% στα 2,98 δισ. δολάρια στο τρίμηνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν 13% στα 10,9 δισ. δολάρια, ενώ ο όμιλος έθεσε απογοητευτικούς στόχους για τη συνέχεια, εξαιτίας του αυξημένου κόστους για την παραγωγή των προϊόντων της, από τα Windows μέχρι την κονσόλα Xbox 360. Τα έσοδα αυξήθηκαν 13% στα 10,9 δισ. δολαρια.

Η μετοχή της μεγαλύτερης επιχείρησης λογισμικού στον κόσμο είναι η πιο ενεργή στην αγορά, σημειώνοντας υποχώρηση 11%.

Η χρηματιστηριακή CIBC World Markets υποβάθμισε τη σύσταση για την εταιρία κατά δυο βαθμίδες, σε underperform από outperform.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, η αμερικανική οικονομία σημείωσε ισχυρή ανάκαμψη στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τον ρυθμό να διαμορφώνεται στο 4,8%, ο ταχύτερος ρυθμός στην τελευταία διετία. Ωστόσο, οι αναλυτές περίμεναν λίγο ισχυρότερη ανάπτυξη, στο 4,9%.

Ωστόσο, το στοιχείο που επιτρέπει την αισιοδοξία των επενδυτών είναι ότι η επιτάχυνση στην οικονομική ανάπτυξη δεν φαίνεται να μεταφράζεται σε πληθωριστικές πιέσεις, με τον δομικό δείκτη πληθωρισμού να υποχωρεί στο 2% από 2,4%, με τον δείκτη σε ετήσια βάση να διαμορφώνεται στο 1,9%, χαμηλότερα από τους στόχους της Fed.

Ανοδική κίνηση πραγματοποιεί και ο τίτλος της Chevron μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.365,05 μονάδες με απώλειες 0,15%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται έντονα πτωτικά κατά 1,03%, στις 2.320,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται οριακά κατά 0,06%, στις 1.310,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,61% στις 6.023,10 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να κλείνει με υποχώρηση κατά 0,48% στις 5.188,40 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 6.009,89 μονάδες με απώλειες 0,95%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v