Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Microsoft: Δεν ικανοποίησε η αύξηση κερδών 16%

Αύξηση κερδών 16% ανακοίνωσε η Microsoft, αλλά τα αποτελέσματα δεν ικανοποίησαν και επιπλέον ο όμιλος έθεσε απογοητευτικούς στόχους για τη συνέχεια, πιέζοντας την μετοχή σε βύθιση 6% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές.

Microsoft: Δεν ικανοποίησε η αύξηση κερδών 16%
Αύξηση τριμηνιαίων κερδών 16% ανακοίνωσε η Microsoft, αλλά τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών και επιπλέον ο όμιλος έθεσε απογοητευτικούς στόχους για τη συνέχεια, εξαιτίας του αυξημένου κόστους για την παραγωγή των προϊόντων της, από τα Windows μέχρι την κονσόλα Xbox 360.

Η μετοχή της μεγαλύτερης επιχείρησης λογισμικών στον κόσμο υποχώρησε 6% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Η Microsoft ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,98 δισ. δολαρίων ή 29 σεντς ανά μετοχή έναντι 2,56 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα αυξήθηκαν 13% στα 10,9 δισ. δολαρια.

Πλην νομικών χρεώσεων, τα κέρδη της Microsoft διαμορφώθηκαν στα 31 σεντς ανά μετοχή έναντι 33 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 11,04 δισ. δολαρίων που περίμεναν οι αναλυτές.

Για το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Ιούλιο, η Microsoft προβλέπει κέρδη ανά μετοχή 1,36 με 1,41 δολάρια, σε έσοδα 49,5 με 50,5 δισ. δολαρίων.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v