Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή ανάπαυλα στα επιτόκια ανακουφίζει τη Wall

Η αναφορά του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Ben Bernanke σε πιθανή διακοπή της πορείας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής καθησυχάζει τους αμερικανούς επενδυτές, με τους βασικούς δείκτες να ανακάμπτουν, υπερκαλύπτοντας τις αρχικές απώλειες. Σε νέο υψηλό έξι ετών ο Dow Jones.

Η αναφορά του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, Ben Bernanke σε πιθανή διακοπή της πορείας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής καθησυχάζει τους αμερικανούς επενδυτές, με τους βασικούς δείκτες να ανακάμπτουν, καλύπτοντας τις αρχικές απώλειες.

Ωστόσο, ο κ. Bernanke, στην ομιλία του ενώπιον του Κογκρέσου, τονίζει ότι η ενδεχόμενη διακοπή στις απανωτές αυξήσεις δεν θα σημαίνει απαραιτήτως και τη λήξη της διαδικασίας σύσφιξης.

Όπως τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης, η Fed ενδέχεται να σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων για να εξετάσει τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα και μετά να συνεχίσει με τις αυξήσεις επιτοκίων. ”Φυσικά, η απόφαση να μην προχωρήσουμε σε κάποια κίνηση σε μια δεδομένη συνεδρίαση δεν προκαταβάλλει τις ενέργειές μας στις επόμενες συνεδριάσεις”, τόνισε.

Οι αναλυτές και οι αγορές περίμεναν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στις 10 Μαΐου και μια ακόμη φορά στα τέλη Ιουνίου από το τρέχον επίπεδο του 4,75%.

Μετά τα πρώτα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη, ο δείκτης Dow Jones ανέκαμψε και αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στις 11.393,05 μονάδες με κέρδη 0,35%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,99%, στις 2.356,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,54%, στις 1.312,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, περιορίστηκαν στο κλείσιμο και οι απώλειες στις ευρωαγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να κλείνει με απώλειες 0,73% στις 6.060 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,74% στις 5.213,55 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στις 6.067 μονάδες με απώλειες 0,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v