Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη καθορίζουν το κλίμα στη Wall

Τα ισχυρά αποτελέσματα κερδοφορίας μιας σειράς εισηγμένων βελτιώνουν το κλίμα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά και δείχνουν να επισκιάζουν την ισχυρότερη πετρελαϊκή τιμή και την πτωτική ισοτιμία του δολαρίου.

Τα ισχυρά αποτελέσματα κερδοφορίας μιας σειράς εισηγμένων βελτιώνουν το κλίμα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά και δείχνουν να επισκιάζουν την ισχυρότερη πετρελαϊκή τιμή και την πτωτική ισοτιμία του δολαρίου.

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν εχθές σε χαμηλότερα επίπεδα καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα της Caterpillar δεν στάθηκαν ικανά να στηρίξουν τη Wall Street που επικεντρώθηκε στο πετρέλαιο, την πτώση του δολαρίου και το ξεπούλημα στις ασιατικές αγορές.

Το αμερικανικό νόμισμα κινείται σταθεροποιητικά στη σημερινή συνεδρίαση αν και το ευρώ σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό έτους μετά την ενίσχυση της γερμανικής επιχειρηματικής εμπιστοσύνης σε υψηλό 15 ετών. Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,2419 δολ.

Εν τω μεταξύ, σε υψηλότερα επίπεδα τιμώνται σήμερα τόσο το πετρέλαιο όσο και ο χρυσός, στα 73,71 δολάρια το βαρέλι και στα 632 δολάρια την ουγκιά αντίστοιχα.

Ανοδική κίνηση άνω του 1% πραγματοποιεί ο τίτλος της Du Pont μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου αλλά και προβλέψεων για το σύνολο της χρήσης, που ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Από τις εταιρίες που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου, η JetBlue Airways ενισχύεται κατά 4%, η Serpacor κερδίζει 6,5%, η Netflix κερδίζει 5,6% και η Yum Brands ενισχύεται κατά 2,8% στα 51 δολάρια.

Με ισχυρή άνοδο 5,5% υποδέχονται οι επενδυτές την αποχώρηση του Scott McNealy από τη διοίκηση της Sun Microsystems.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.348,05 μονάδες με κέρδη 0,11%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,14%, στις 2.336,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,10%, στις 1.309,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,25% στις 6.113,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,55% στις 5.250,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 6.086,08 μονάδες με κέρδη 0,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v