Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα αποτελέσματα τριμήνου στήριξαν τη Wall

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στους τεχνολογικούς τίτλους μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων τριμήνου από κολοσσούς όπως οι United Technologies, Yahoo και Coca Cola. Εν τω μεταξύ, η επιτάχυνση του ρυθμού ενίσχυσης του δομικού πληθωρισμού επανέφερε τις επιτοκιακές ανησυχίες. Στα 72,2 δολάρια το πετρέλαιο.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στους τεχνολογικούς τίτλους μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων τριμήνου από κολοσσούς όπως οι United Technologies, Yahoo και Coca Cola. Εν τω μεταξύ, η επιτάχυνση του ρυθμού ενίσχυσης του δομικού πληθωρισμού επανέφερε τις επιτοκιακές ανησυχίες.

Εν τω μεταξύ, η νέα ανοδική κίνηση στις πετρελαϊκές τιμές προκαλεί νευρικότητα στους traders, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στην πετρελαϊκή αγορά οδηγούν το ”μαύρο χρυσό” στα 72,20 δολάρια το βαρέλι στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η είδηση της αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 0,4% το Μάρτιο, αλλά κυρίως η ενίσχυση του δομικού δείκτη κατά 0,3%, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, επαναφέρουν τις επιτοκιακές ανησυχίες στην αγορά.

Όπως επισημαίνουν οι οικονομολόγοι που παρατηρούν την αμερικανική οικονομία, η ενίσχυση του ρυθμού ενίσχυσης του δομικού πληθωρισμού αποτελεί ένδειξη ότι η ενεργειακή επιβάρυνση μετακυλίεται και στα υπόλοιπα καταναλωτικά προϊόντα.

Σε ετήσια βάση, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 2,1% το Μάρτιο, στο ανώτατο όριο των επιπέδων που η αμερικανική κεντρική τράπεζα έχει δηλώσει ότι αισθάνεται άνετη.

Σε κλαδικό επίπεδο, κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών ημιαγωγών, internet, οι χρηματιστηριακές και οι τίτλοι των ενεργειακών επιχειρήσεων.

Απώλειες κατέγραψε ο τίτλος της IBM, μετά την ανακοίνωση από την εταιρία για αύξηση στα κέρδη α’ τριμήνου κατά 22% στα 1,71 δισ. δολ. που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο σημείωσε και ο τίτλος της Intel καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται εν όψει της ανακοίνωσης της εταιρίας με τα αποτελέσματα τριμήνου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Ισχυρά κέρδη 8,3% για τον τίτλο της Yahoo παρά την υποχώρηση των κερδών της στο τρίμηνο κατά 22%, λόγω αύξησης στις πωλήσεις της εταιρίας.

Κέρδη και για τους τίτλους των Texas Instruments και JP Morgan Chase μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.278,77 μονάδες με κέρδη 0,09%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,63%, στις 2.370,88 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,17%, στις 1.309,93 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 9,92 δολάρια με άνοδο 0,71%, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,18% στα 11,18 δολάρια. Στα 32,30 δολάρια το δικαίωμα της 3Ε με άνοδο 1,89%.

Εν τω μεταξύ, ισχυρή άνοδος καταγράφηκε στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να κλείνει με κέρδη 0,76% στις 6.089,80 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 1,22% στις 5.158,31 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.993,76 μονάδες με ισχυρά κέρδη 1,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v