Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκή πτώση στη Wall Street

Πτώση σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τις πετρελαϊκές τιμές να κυμαίνονται στα επίπεδα των 70 δολαρίων ανά βαρέλι με αφορμή τις ανησυχίες για τις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν και το χρυσό σε υψηλά 25 ετών. Τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη της Citigroup δεν στάθηκαν αρκετά να αντιστρέψουν το κλίμα.

Πτώση σημείωσαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street με τις πετρελαϊκές τιμές να κυμαίνονται στα επίπεδα των 70 δολαρίων ανά βαρέλι, με αφορμή τις ανησυχίες για τις σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν και το χρυσό σε υψηλά 25 ετών. Τα καλύτερα των αναμενόμενων μεγέθη της Citigroup δεν στάθηκαν αρκετά να αντιστρέψουν το κλίμα.

Αναλυτικότερα το συμβόλαιο λήξεως Μαίου έκλεισε στα 70,4 δολάρια ανά βαρέλι με ημερήσια κέρδη 1,56%, ενώ ο χρυσός διαμορφωνόταν σε υψηλά 25 ετών και συγκεκριμένα στα επίπεδα των 615 δολαρίων ανά ουγκιά με σαφώς ανοδικές τάσεις.

Στις εταιρικές ειδήσεις υψηλότερα του αναμενόμενου διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου της Citigroup τα οποία και ανήλθαν στα 5,64 δισ. δολ. ή 1,12 δολ. ανά μετοχή έναντι 5,44 δισ. δολ. ή 1,04 δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της TiVo με αφορμή δημοσίευμα του Barron’s που υποστήριζε ότι η εταιρία αποτελεί ”υποψήφιο” προς εξαγορά.

Αντίθετα πτώση κατέγραψε η Continental Airlines μετά την υποβάθμιση που υπέστη από την Lehman Brothers αλλά και λόγω των τιμών του μαύρου χρυσού.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στα 9,79 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ στα 11,17 δολάρια. Στα 30,89 δολάρια το δικαίωμα της 3Ε.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 11.073 μονάδες, με απώλειες 0,57%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,64%, στις 2.311 μονάδες. Πτώση 0,29% για τον S&P, που έκλεισε στις 1.285 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v