Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στη Wall (update)

Τα κέρδη που καταγράφουν οι μετοχές της Alcoa και της Micron στη Wall Street δεν αρκούν ώστε να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την αύξηση των πετρελαικών τιμών, οι οποίες κυμαίνονται στα επίπεδα των 69 δολαρίων ανά βαρέλι. Aπώλειες κατέγραψαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται πλέον οι βασικοί δείκτες της Wall Street, παρά τα αρχικά κέρδη που κατέγραψαν, με αφορμή τις ανησυχίες για την αύξηση των πετρελαϊκών τιμών.

Ειδικότερα στα επίπεδα των 69 δολαρίων ανά βαρέλι και ελαφρώς χαμηλότερα διαμορφώνονται οι πετρελαϊκές τιμές, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις σχέσεις ΗΠΑ, Ιράν αλλά και λόγω προβλημάτων παραγωγής στη Νιγηρία.

Στις εταιρικές ειδήσεις, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Alcoa, τα μεγέθη α΄ τριμήνου 2006 της οποίας διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων της αγοράς.

Ανοδικά κινείται και η Micron Technologies που κατέγραψε αύξηση 64% στα κέρδη β΄ οικονομικού τριμήνου.

O Dow Jones υποχωρεί κατά 0,39%, στις 11.098 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,97%, στις 2.310 μονάδες. Πτώση 0,63% για τον S&P στις 1.288 μονάδες.

Εξάλλου ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,83%, στις 6.016 μονάδες, ενώ ο Dax κατέγραψε πτώση 1,58%, στις 5.908 μονάδες. Απώλειες 1,5% για τον Cac, στις 5.112 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v