Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικό ξεκίνημα στη Wall Street

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στη συνεδρίαση της Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο deal μεταξύ της JP Morgan Chase και της The Bank of New York, αλλά και στις αυξημένες τιμές του μαύρου χρυσού. Ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές.

Μικρά κέρδη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στη συνεδρίαση της Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στο deal μεταξύ της JP Morgan Chase και της The Bank of New York, αλλά και στις αυξημένες τιμές του μαύρου χρυσού.

Ειδικότερα, η JP Morgan Chase ανακοίνωσε ότι θα ”ανταλλάξει” μονάδα της (corporate unit) με τη μονάδα μικρομεσαίων επιχειρήσεων της The Bank of New York με την αξία του deal να αποτιμάται περί τα 3,1 δισ. δολάρια.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Alcoa που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2006, μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Cablevision που ανακοίνωσε τη διανομή εκτάκτου μερίσματος 10 δολαρίων ανά μετοχή. Αντίθετα πτώση καταγράφει η Applied Materials ύστερα από την υποβάθμιση σύστασης από την UBS.

Εξάλλου αυξημένες στα επίπεδα των 68 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι πετρελαϊκές τιμές.

Ο Dow Jones κινείται στις 11.136 μονάδες με κέρδη 0,16%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,06% στις 2.340 μονάδες. Ανοδος 0,17% για τον S&P, που κινείται στις 1.297 μονάδες.

Στο μεταξύ ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,53%, στις 6.057 μονάδες, ενώ ο Dax κερδίζει 0,55%, στις 5.965 μονάδες. Οριακά κέρδη 0,05% για τον Cac που κινείται στις 5.178 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v