Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά κινείται η Wall Street (update)

Σταθεροποιητικές τάσεις εκδηλώνονται στη Wall Street, με τους τεχνολογικούς τίτλους να συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω είδησης για κυκλοφορία από την Apple, καινοτόμου λογισμικού. Kέρδη στις κύριες ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις εκδηλώνονται στη Wall Street με τους τεχνολογικούς τίτλους να συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω είδησης για κυκλοφορία από την Apple, καινοτόμου λογισμικού.

Ειδικότερα, η Apple Computer φέρεται να έχει δώσει στην αγορά ένα νέο λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στους υπολογιστές Macintosh που έχουν επεξεργαστές Intel, να ”τρέχουν” το λειτουργικό σύστημα Windows XP της Microsoft. H μετοχή της Apple ισχυροποιείται κατά 3% ενώ κέρδη σημειώνουν και οι μετοχές των Intel, Microsoft.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η αγορά αναμένεται να αλλάξει επίκεντρο, φεύγοντας από τα επιτόκια και τις πετρελαϊκές τιμές και προσανατολιζόμενη σε τοποθετήσεις στις εταιρίες που θεωρούν ότι θα ανακοινώσουν ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.214 μονάδες με κέρδη 0,1%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,38%, στις 2.354 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται 0,24%%, στις 1.309 μονάδες.

Ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,66%, στις 6.044 μονάδες, ενώ ο Dax κέρδισε 0,26%, στις 6.029 μονάδες. Ανοδος 0,29% για τον Cac, στις 5.221 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v