Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό το κλίμα στη Wall (update)

Aνοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στην Computer Sciences που ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά και στις θετικές εκτιμήσεις της Merck για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου. Απώλειες στις κύριες ευρωαγορές.

Aνοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στην Computer Sciences που ανακοίνωσε περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά και στις θετικές εκτιμήσεις της Merck για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Ειδικότερα η Merck προέβλεψε ότι τα μεγέθη α΄ τριμήνου τα κινηθούν στο άνω εύρος των εκτιμήσεων της αγοράς, κυρίως λόγω της πορείας φαρμακευτικού της σκευάσματος για την χοληστερίνη.

Εν τω μεταξύ, οι αναλυτές της γαλλικής SG Securities εκτιμούν πως η αμερικανική Federal Reserve θα ολοκληρώσει τον κύκλο αυξήσεων επιτοκίων, το καλοκαίρι ”Αν και αυτό είναι καλό για όλες τις χρηματιστηριακές αγορές στον κόσμο, θα δώσει κίνητρο για επενδύσεις στην αμερικανική αγορά, εις βάρος των ευρωπαϊκών”, επισημαίνει σε έκθεσή της η χρηματιστηριακή.

Ράλι καταγράφεται στον τίτλο της Computer Sciences μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας σε δυο χρόνια, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τα σενάρια που την ήθελαν να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις πώλησής της.

Κινητικότητα παρατηρείται και στον τίτλο της Citigroup μετά την απόσυρση στις 3 Απριλίου του μονοετούς περιορισμού που είχε επιβάλλει η Federal Reserve της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον οποίον, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποια αξιοσημείωτη εξαγορά.



Η εταιρία διαχείρισης καζίνο, Aztar, ανακοίνωσε ότι θα μπει σε φάση διαπραγματεύσεων με τις Colony Capital και Ameristar, οι οποίες έχουν καταθέσει προσφορές για την εξαγορά της.

Εν τω μεταξύ, νέα προσφορά για το 46,8% της Lafarge North America, που κατέχουν μέτοχοι μειοψηφίας, κατέθεσε η γαλλική Lafarge. Συνολικά η γαλλική Lafarge προτίθεται να καταβάλλει πλέον 3,3 δισ. δολάρια. Η Lafarge είχε προσφέρει το Φεβρουάριο 75 δολάρια ανά μετοχή της Lafarge North America, ενώ τώρα προσφέρει 82 δολάρια. Η νέα τιμή αντιστοιχεί σε premium 43% στη μέση τιμή τριών μηνών της αμερικανικής εταιρίας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.219 μονάδες με κέρδη 0,67%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,51%, στις 2.348 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,50%, στις 1.304 μονάδες.

Ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,33% στις 6.004 μονάδες, ενώ ο Dax κατέγραψε πτώση 0,17%, διαμορφούμενος στις 6.013 μονάδες. Απώλειες 0,94% για τον Cac, στις 5.205 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v