Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Alcatel προς 13,4 δισ. δολάρια η Lucent

Ενας διεθνής κολοσσός στον τηλ/νιακό εξοπλισμό δημιουργείται, καθώς η γαλλική Alcatel εξαγοράζει προς 13,4 δισ. δολάρια το ”διαμάντι στο στέμμα” της αμερικανικής τεχνολογίας, τη Lucent Technologies.

Στην Alcatel προς 13,4 δισ. δολάρια η Lucent
Η γαλλική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Alcatel ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τη μικρότερη αμερικανική ανταγωνίστριά της Lucent Technologies προς 13,4 δισ. δολάρια, προκειμένου να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς τους και την γκάμα των προϊόντων τους και να αποκτήσουν καλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητες για τις τιμές με τους πελάτες.

Μαζί οι δύο επιχειρήσεις θα αποκτήσουν τζίρο ύψους 25 δισ. δολαρίων, πλησιάζοντας την ηγετική σήμερα στον χώρο Cisco Systems. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμφωνία θα προκαλέσει μια σειρά συγχωνεύσεων στον κλάδο του τηλ/νιακού εξοπλισμού.

Ο διεθνής Τύπος τονίζει ότι ο κολοσσός που δημιουργείται θα είναι πολύ πιο δυνατός από όσο υποδεικνύει η απλή πρόσθεση των ενεργητικών των δύο ομίλων.

Τόσο η Alcatel -που έχει τις ρίζες της στη γαλλική Compagnie Général d’Electricité- όσο και η Lucent -το ”διαμάντι στο στέμμα” της αμερικανικής τεχνολογίας, πρώην μονάδα εξοπλισμού της Ma Bell και ”μητέρα” των θρυλικών Bell Labs που εφηύραν το τρανζίστορ- είναι δύο παγκόσμιας εμβέλειας κολοσσοί, με επιχειρήσεις σε πάνω από 130 χώρες.

”Ο ανταγωνισμός αυξάνεται και το μέγεθος και η κλίμακα πραγματικά έχουν μεγάλη σημασία, δήλωσε στους δημοσιογράφους η διευθύνουσα σύμβουλος της Lucent, Πατρίτσια Ρούσο, η οποία και θα αναλάβει CEO του ενοποιημένου ομίλου –μολονότι δεν μιλά γαλλικά.

Η Ρούσο, που έχει περικόψει 30.000 θέσεις εργασίας στη Lucent Technologies, δήλωσε ότι θα μειώσει το προσωπικό της Alcatel αμέσως μόλις αναλάβει επικεφαλής του ομίλου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι εταιρίες θα περικόψουν το 10% του συνδυασμένου εργατικού δυναμικού τους ή περίπου 8.800 θέσεις εργασίας.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v