Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ανάκαμψης στη Wall Street (upd)

Έντονες ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα ευνοϊκά μαντάτα από τα μακροοικονομικά δεδομένα αλλά και τα έσοδα της Merrill Lynch αντισταθμίζουν τη νευρικότητα των επενδυτών από την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών σε νέα επίπεδα - ρεκόρ.

Έντονες ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς τα ευνοϊκά μαντάτα από τα μακροοικονομικά δεδομένα αλλά και τα έσοδα της Merrill Lynch αντισταθμίζουν τη νευρικότητα των επενδυτών από την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών σε νέα επίπεδα - ρεκόρ.

H νέα ανοδική κίνηση στις πετρελαϊκές τιμές, η οποία οφείλεται κατά πολύ στις ανησυχίες για επικείμενη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ιράν, του τέταρτου μεγαλύτερου παραγωγού στον κόσμο, οδήγησε εχθές το αμερικανικό χρηματιστήριο στα χαμηλότερα επίπεδα του μήνα.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται και στις περισσότερες τιμές των μετάλλων, με το χρυσό να πρωταγωνιστεί ξανά, προσεγγίζοντας τα επίπεδα των 620 δολαρίων την ουγκιά.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση 0,5% το Μάρτιο, καθώς οι τιμές της βενζίνης έχουν καταγράψει την υψηλότερη αύξηση σε διάστημα 16 μηνών. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση 0,4%.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού μη συμπεριλαμβανομένων των ειδών διατροφής και ενέργειας σημείωσε την μικρότερη αύξηση από το Νοέμβριο του 2005 καθώς ενισχύθηκε 0,1%. Οι αναλυτές εκτιμούσαν αύξηση της τάξεως του 0,2%.

Παράλληλα, οι νέες κατοικίες Μαρτίου υποχώρησαν κατά 7,8%, διαμορφούμενες στα 1,96 εκατομμύρια. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι νέες κατοικίες θα ανέλθουν στα 2,03 εκατομμύρια.

Στα εταιρικά νέα, άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της Merrill Lynch μετά την ανακοίνωση από την εταιρία για κέρδη τριμήνου της τάξεως των 475 εκατ. δολαρίων, με πτώση 61% σε σχέση με τα 1,21 δισ. δολ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ωστόσο τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού ενισχύθηκαν κατά 28%, διαμορφούμενα στα 7,96 δισ. δολάρια.

Οριακές μεταβολές σημειώνει η μετοχή της Johnson & Johnson, σημειώνοντας άνοδο 0,2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της.

Από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που ανακοίνωσαν κέρδη τριμήνου, η μετοχή της UnitedHealth ενισχύεται κατά 3,1%, της Freeport-McMoRan κατά 4,3% ενώ ήπιες πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Boston Scientific.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.206,05 μονάδες με κέρδη 1,20%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 1,42%, στις 2.343,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,18%, στις 1.300,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, μεικτές τάσεις επικράτησαν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να κλείνει με κέρδη 0,24% στις 6.044,10 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,13% στις 5.095,11 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 5.902 μονάδες με απώλειες 0,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v