Greenspan: Ο ”γκουρού” προβλέπει καθολική διόρθωση

Ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Alan Greenspan εξέπεμψε σαφείς προειδοποιήσεις για πτώση στις τιμές των επενδυτικών ενεργητικών (assets) εξαιτίας της παγκόσμιας αφθονίας σε ρευστότητα. ”Είμαι πρακτικώς βέβαιος ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια ανισόρροπη κατάσταση”, δήλωσε.

Δορυφορική ομιλία στη Σεούλ

Ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Alan Greenspan εξέπεμψε σαφείς προειδοποιήσεις για πτώση στις τιμές των επενδυτικών ενεργητικών (assets) εξαιτίας της παγκόσμιας αφθονίας σε ρευστότητα.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στη Σεούλ μέσω δορυφόρου, ο πρώην επικεφαλής της Fed δήλωσε επίσης ότι η νομοθεσία Σαρμπάνης-Οξλεϊ για την εταιρική διακυβέρνηση στις ΗΠΑ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες επιχειρήσεις, οι οποίες θα προτιμήσουν να εισαχθούν σε χρηματιστήρια εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ”γκουρού” ανέφερε ότι η αξία των ενεργητικών παγκοσμίως έχει αυξηθεί ταχύτερα από το ονομαστικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πλανήτη, εξαιτίας της αποκλιμάκωσης στα μακροπρόθεσμα επιτόκια μέσα στα χρόνια και της σημαντικής πτώσης στα πραγματικά μετοχικά premium.

Ο Greenspan εκτιμά ότι οι τιμές των ενεργητικών θα αρχίσουν να μειώνονται, χωρίς να προβλέψει το πότε. ”Είμαι πρακτικώς βέβαιος ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι μια ανισόρροπη κατάσταση”, δήλωσε.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v