Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένη η Fed για αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο

Ορισμένα στελέχη της Federal Reserve δεν έχουν πειστεί για την ανάγκη περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων μετά την αύξηση που αναμένεται ευρέως να αποφασιστεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας τον Μάιο, αναφέρει δημοσίευμα της WSJ.

Διχασμένη η Fed για αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο
Ορισμένα στελέχη της Federal Reserve δεν έχουν πειστεί για την ανάγκη περαιτέρω αυξήσεων των επιτοκίων μετά την αύξηση που αναμένεται ευρέως να αποφασιστεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας τον Μάιο, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Ο Greg Ip, υπεύθυνος ρεπορτάζ Fed της εφημερίδας, που θεωρείται ότι μεταφέρει τις απόψεις των κορυφαίων κεντρικών τραπεζιτών των ΗΠΑ, αναφέρει ότι ”ενώ οι αγορές έχουν προεξοφλήσει κατά 50% και πλέον μια αύξηση επιτοκίων των Ιούνιο… δεν έχουν πειστεί όλοι οι αξιωματούχοι της Fed για την ανάγκη νέας αύξησης”.

Ο Ip παραθέτει πρόσφατες ομιλίες του αξιωματούχων της Fed, Donald Kohn και Susan Bies, που υποδεικνύουν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα κάνει σύντομα παύση στον κύκλο αύξησης των επιτοκίων, που έχει ωθήσει το fed funds από το 1% το 2004 στο 4,75% σήμερα.

Η Bies δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ”όλοι συμφωνούμε πως πλησιάζουμε στο σημείο όπου σταματούν οι αυξήσεις”.

Ντ.Π.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v