Οι μικροεπενδυτές ανακαλύπτουν ξανά τις μετοχές

Οι μικροεπενδυτές ανακαλύπτουν ξανά τη ”γεύση” των μετοχών ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα αποχής που ακολούθησε το σκάσιμο της ”φούσκας” στις μετοχές τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας το 2000-2001. Είναι μια τάση που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, παρατηρείται πλέον στην Αγγλία και αναμένεται να επεκταθεί και στην ηπειρωτική Ευρώπη.

του Charles Bachelor

Οι μικροεπενδυτές ανακαλύπτουν ξανά τη ”γεύση” των μετοχών ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα αποχής που ακολούθησε το σκάσιμο της ”φούσκας” στις μετοχές τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας το 2000-2001.

Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός διαχειριστών χαρτοφυλακίων αναφέρει έντονη ζήτηση για μια ευρεία γκάμα επενδυτικών προϊόντων που βασίζονται σε μετοχές, όπως μετοχικά Αμοιβαία και ομόλογα. ”Επιστρέφουν ομαδικά”, σχολιάζει ο Paul Deacon, επενδυτικός σύμβουλος της Friends Provident, της ασφαλιστικής εταιρίας. ”Οι περισσότερες επενδυτικές εταιρίες και χρηματιστηριακές παρατηρούν μια αξιοσημείωτη αύξηση των ενεργών μικροεπενδυτών”.

Ο Edward Bonham - Carter, διευθύνων σύμβουλος της Jupiter Asset Management, επισημαίνει ότι οι πωλήσεις της εταιρίας του διπλασιάστηκαν στο πρώτο τρίμηνο έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. ”Ο κόσμος χρειάζεται χρόνο για να συνέλθει από ένα σοκ, αλλά πλέον οι συνθήκες στην αγορά είναι πολύ καλύτερες”.

Η αναβίωση του ενδιαφέροντος των μικροεπενδυτών για τις μετοχές συνέβη πρώτα στις ΗΠΑ. Πλέον, επεκτείνεται στην Αγγλία και αναμένεται να φτάσει και στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Ο κ. Bonham - Carter επισημαίνει ότι η αναβίωση του ενδιαφέροντος των μικροεπενδυτών οφείλεται στην ανάκαμψη των ίδιων των αγορών. Οι μικροεπενδυτές ανακαλύπτουν ξανά τη ”γεύση” των μετοχών ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα αποχής που ακολούθησε το σκάσιμο της ”φούσκας” στις μετοχές τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας το 2000-2001. ”Οι μικροεπενδυτές αισθάνονται περισσότερη σιγουριά όταν προβαίνουν σε αγορές κατά τη διάρκεια μιας ανοδικής κίνησης στις αγορές”, τονίζει.

© The Financial Times Limited 2006. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v