Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα υψηλά η Wall λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον δείκτη Dow Jones να αναρριχάται σε νέο υψηλό εξαετίας, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και η αναβάθμιση σύστασης για την General Motors επισκιάζουν την αβεβαιότητα για τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων, μετά τις αναπάντεχα ισχυρές παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον δείκτη Dow Jones να αναρριχάται σε νέο υψηλό εξαετίας, καθώς τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα αλλά και η αναβάθμιση σύστασης για την General Motors επισκιάζουν την αβεβαιότητα για τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων, μετά τις αναπάντεχα ισχυρές παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου το υπουργείο Εμπορίου της χώρας οι παραγγελίες διαρκών αγαθών σημείωσαν άνοδο 6,1% το Μάρτιο. Η αύξηση, η οποία είναι η ισχυρότερη από το Μάιο του 2005, ήταν αναπάντεχη, καθώς η πλειονότητα των αναλυτών περίμενε ενίσχυση κατά 2,1%.

Η είδηση οδήγησε σε ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ αλλά και σε ενίσχυση της απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου στο 5,12% για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2002 αντανακλώντας την πεποίθηση της αγοράς ομολόγων για επιτόκια άνω του 5%.

Το πετρέλαιο διατηρείται σε επίπεδα τιμών κάτω των 73 δολαρίων το βαρέλι, με το ενεργό συμβόλαιο να τιμάται στα 72,68 δολάρια.

Πάντως αργά ή γρήγορα, στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να κυριαρχήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα καθώς ανακοινώνει τρίμηνα το 10% περίπου των εταιριών του S&P 500, μεταξύ των οποίων και η Boeing.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Boeing ανήλθαν στα 692 εκατ. δολ. στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, σημειώνοντας άνοδο 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο λόγω των ισχυρότερων παραδόσεων αεροσκαφών την τελευταία πενταετία.

Οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 12% στα 14,3 δισ. δολ. Η Boeing παρέδωσε 40% περισσότερα εμπορικά αεροσκάφη σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, στη μεγαλύτερη ενίσχυση από το 2001. Ωστόσο, η μετοχή της υποχωρεί κατά 1,3% καθώς οι επενδυτές περίμεναν ισχυρότερα έσοδα.

Άνοδο 3,1% καταγράφει η τιμή της μετοχής της General Motors καθώς η Merrill Lynch αναβάθμισε τη σύσταση για την αυτοκινητοβιομηχανία σε neutral από sell, θεωρώντας ότι προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάκαμψη.

Άνοδο κατά 12% εμφάνισαν τα κέρδη της αμερικανικής PepsiCo στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω ισχυρής ζήτησης για το αναψυκτικό Gatorade. Τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν το 1 δισ. δολ. στα 1,02 δισ. δολ. έναντι 912 εκατ. δολ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα στο διάστημα αυτό ενισχύθηκαν στα 7,21 δισ. δολ. από 6,59 δισ. δολ. πέρυσι.

Ανοδικά κινούνται και οι τίτλοι των Amazon και PepsiCo. μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.377,05 μονάδες με κέρδη 0,83%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,48%, στις 2.341,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,70%, στις 1.310,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,63% στις 6.124,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,44% στις 5.258,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 6.117,08 μονάδες με κέρδη 0,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v