Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνομιλίες NYSE με Euronext για συνεργασία

Ο John Thain, διευθύνων σύμβουλος του NYSE, διεξήγαγε στο Παρίσι διερευνητικές συνομιλίες συνεργασίας με τον Jean-Francois Theodore, τον ομόλογό του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο Euronext, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που παραθέτει η εφημερίδα WSJ.

Συνομιλίες NYSE με Euronext για συνεργασία
Ο John Thain, διευθύνων σύμβουλος του NYSE Group Inc., του φορέα του New York Stock Exchange, διεξήγαγε διερευνητικές συνομιλίες στο Παρίσι με τον Jean-Francois Theodore, τον ομόλογό του στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο Euronext NV, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που παραθέτει η εφημερίδα WSJ.

Η συνάντηση αναθέρμανε τα ποικίλα σενάρια για τις συνεργασίες που κυοφορούνται μεταξύ των μεγάλων χρηματιστηρίων του πλανήτη.

Εκτός από τις εν λόγω συνομιλίες, ο κ. Thain έχει επίσης διεξαγάγει ανεπίσημες επαφές με το London Stock Exchange, μετά την απόκτηση μεριδίου 15% στο LSE από το, ανταγωνιστικό του NYSE, χρηματιστήριο Nasdaq.

Από την πλευρά του ο κ. Theodore, CEO του Euronext, έχει συζητήσει την πιθανότητα συνεργασίας με το Deutsche Boerse, τον φορέα του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, καθώς και με το LSE.

Για τον κ. Thain το Euronext ίσως είναι ιδιαίτερα ελκυστικός στόχος, γιατί ελέγχει το χρηματιστήριο παραγώγων Euronext.Liffe, που εδρεύει στο Λονδίνο. Ο επικεφαλής του NYSE έχει εκφράσει την επιθυμία της αγοράς να επεκταθεί στον χώρο των παραγώγων.

Εκτός του Euronext.Liffe, το Euronext λειτουργεί επίσης τα Χρηματιστήρια στο Αμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και τη Λισαβόνα.

Ντ.Παπαγεωργίου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v