Πιέσεις στο ευρώ από επιτόκια, υπηρεσίες

Τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης και οι δείκτες του κλάδου υπηρεσιών στις δύο όχθες του Ατλαντικού ωθούν το ευρώ σε νέο χαμηλό έτους έναντι του δολαρίου. Το κοινό νόμισμα υποχωρεί στα 1,2099 δολάρια, από 1,2140 δολ. στο προηγούμενο κλείσιμο.

Τα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη της ευρωζώνης και οι δείκτες του κλάδου υπηρεσιών στις δύο όχθες του Ατλαντικού ώθησαν το ευρώ σε νέο χαμηλό έτους έναντι του δολαρίου.

Ο Jean Claude Trichet ενθάρρυνε και πάλι την προοπτική μείωσης των ευρωπαϊκών επιτοκίων, ενώ οι κλάδοι υπηρεσιών των δύο οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη εμφανίζουν να προχωρούν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Η ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών της ευρωζώνης επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο, ενώ ο δείκτης για τον αμερικανικό τομέα που θα ανακοινωθεί σήμερα, προβλέπεται να δείξει διεύρυνση κατά τον ίδιο μήνα.

Οι αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, περιμένουν αύξηση στο 61,5 τον Μάρτιο έναντι 60,8 τον Φεβρουάριο. Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις θα ενισχυθεί η άποψη πολλών αναλυτών ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα κινηθούν προς υψηλότερα επίπεδα στη συνέχεια του έτους.

Αντιθέτως, η πλειοψηφία των προβλέψεων για τα ευρωπαϊκά επιτόκια, αφορά την προοπτική περαιτέρω χαλάρωσης της πιστωτικής πολιτικής στην ευρωζώνη, μέχρι το τέλος του έτους.

Το ευρώ υποχωρεί το μεσημέρι στα 1,2099 δολάρια, από το κλείσιμο της Παρασκευής στα 1,2140 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Η ισοτιμία είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα έτους στις 29 Μαρτίου, στα 1,2045 δολάρια ανά ευρώ.

Την Παρασκευή το αμερικανικό νόμισμα εκτινάχθηκε 2,1% έναντι του ευρώ, μετά την ανακοίνωση ρεκόρ 4ετίας στην δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v