Σε χαμηλά 4 ετών το δολάριο έναντι του γεν

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τετραετίας διαμορφώθηκε η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του γεν, ενώ συρρικνώθηκε και έναντι των ευρωπαϊκών νομισμάτων. Η ενίσχυση του γεν οφείλεται στην διαφαινόμενη εγκατάλειψη της πολιτικής παρεμβατρισμού της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας.

Στο χαμηλότερο σημείο της τετραετίας κύλησε το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, καθώς η ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα φέρεται να εγκαταλείπει προς το παρόν τουλάχιστον, την πολιτική έντονου παρεμβατισμού (4,7 τρισ. γεν τον Μάρτιο) για διατήρηση του γεν στα χαμηλά επίπεδα που εξυπηρετούν τις εξαγωγές της.

Στην επιλογή της Κεντρικής Τράπεζας λειτουργεί ενισχυτικά τόσο η λήξη του οικονομικού έτους στην χώρα, όσο και η επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης. Το δολάριο διαμορφώθηκε νωρίς την Τετάρτη στα 103,93 γεν, σημειώνοντας κάμψη κατά 1,6%.

Το αμερικανικό νόμισμα συρρικνώθηκε περαιτέρω και έναντι του ευρώ, καθώς λειτούργησε καταλυτικά η διαφαινόμενη διατήρηση των επιτοκίων ως έχουν και στις δυο αγορές (2% στην Ε.Ε. και 1% στις ΗΠΑ).

Το δολάριο απώλεσε 0,8% έναντι του ευρώ, διαμορφωνόμενο στα 1,2281 δολ., ενώ πτωτικά κινήθηκε τόσο έναντι της στερλίνας, κατά 0,4% στα 1,834 δολ. όσο και έναντι του ελβετικού φράγκου, κατά 0,7% στα 1,272 φράγκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v