Ξεπέρασε τους τρομοφόβους το δολάριο

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,2265 δολάρια στη Νέα Υόρκη, μετά το πρόσκαιρο ράλι στα 1,236, εξαιτίας του συναγερμού για τοποθέτηση βόμβας σε σχολείο της Ουάσιγκτον. Τα... βουνά του Πακιστάν θα καθορίσουν την ισοτιμία του δολαρίου στο άμεσο μέλλον.

To ευρώ έφθασε έως τα 1,236 δολάρια αμέσως μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι διεξάγονται έρευνες για την αναζήτηση βόμβας στα σχολεία της Ουάσιγκτον, για να υποχωρήσει αργότερα στα 1,2265 δολάρια, μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου Μπους.

Η ενδεικτική τιμή της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου από την ΕΚΤ, κυμαίνεται στην Φρανκφούρτη στα 1,2344 δολάρια, σε σχέση με τα 1,2261 δολάρια της Πέμπτης.

Η στερλίνα κυμαίνεται στα 1,8288 δολάρια, διατηρώντας σημαντικό τμήμα των κερδών της από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ το ελβετικό νόμισμα κυμαίνεται στα 1,2708 ελβ. φράγκα έναντι του δολαρίου.

Το ιαπωνικό νόμισμα αποτελεί τον μεγάλο κερδισμένο της εβδομάδας, αφού εκτινάχθηκε στα 106,98 γεν έναντι του δολαρίου, στη σκιά της χαλάρωσης των παρεμβάσεων στήριξης του δολαρίου από τις ιαπωνικές αρχές.

Ικανοποιητικά κέρδη καταγράφει το γεν και έναντι του ευρώ, λόγω της πώλησης ευρώ έναντι γεν από ευρωπαίους επενδυτές για την αγορά επενδυτικών προϊόντων στην αγορά του Τόκο.

Ο ασφυκτικός κλοιός των δυνάμεων του Πακιστάν εναντίον ”σημαντικού στόχου” που τον υπερασπίζονται με σθένος 400 περίπου Ταλιμπάν, περιορίζει τη γενικευμένη ανασφάλεια προσφέροντας στήριξη στο ”πράσινο νόμισμα”, παρά το σκοτσέζικο ντους που δέχεται διαδοχικά από τις διακυμάνσεις των τρομοφόβων με άξονα τις δύο όχθες του Ατλαντικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v