Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ

Το δολάριο ξεπέρασε το σοκ των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μαδρίτη, πιέζοντας τα ανταγωνιστικά του νομίσματα, κυρίως εξαιτίας της απρόσμενης μείωσης των ελλείμματος ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και τις αισιόδοξες προβλέψεις για ανάπτυξη.

Το δολάριο ξεπέρασε το σοκ από τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον της Μαδρίτης στοιχηματίζοντας στην ισχυρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,2210 δολάρια στη Νέα Υόρκη. Η ενδεικτική τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου διαμορφώθηκε από την ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη στα 1,2235 δολάρια, σε σχέση με τα 1,2256 δολάρια της Πέμπτης.



Το πράσινο νόμισμα πιέζει και τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά του νομίσματα, κυμαινόμενο στα 1,7968 δολάρια έναντι της στερλίνας και στα 1,2835 ελβετικά φράγκα.

Την ίδια στιγμή, καταγράφει οριακές διακυμάνσεις έναντι του ιαπωνικού νομίσματος κυμαινόμενο στα 110,84 γεν.

Σημαντικό ρόλο στην επιστροφή των επενδυτών στο δολάριο, διαδραμάτισε η μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στα 127,54 δισ. δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο, από τα 136,50 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές, όπως επίσης και η πλημμυρίδα εισροής διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων αξίας 180,9 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 105,8 δισ. δολάρια του τρίτου τριμήνου.

Οι Αμερικανοί επενδυτές φαίνεται ότι αδιαφόρησαν για την υποχώρηση του δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για το καταναλωτικό αίσθημα στο 94,1 το Μάρτιο, από το 94,4, του Φεβρουαρίου.

Στην Ευρώπη αντίθετα το ευρώ ”εξαργύρωσε” την αιφνιδιαστική υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία.



Οι αναλυτές των συναλλαγματικών αγορών πάντως διόρθωσαν σε χαμηλότερα επίπεδα τις προηγούμενες προβλέψεις τους για την ανάκαμψη του ευρώ στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, με άξονα τις αμερικανικές Morgan Stanley και Goldman Sachs και την ευρωπαϊκή ABN Amro.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v