Σε αρνητικό ρεκόρ 3μήνου το ευρώ (1,22 δολ.)

Στα υψηλότερα επίπεδα 3 μηνών αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι αυξανόμενες ενδείξεις ότι βελτιώνεται η απασχόληση στην αμερικανική οικονομία δημιουργούν προοπτικές αύξησης των επιτοκίων σύντομα. Στα 1,22 δολάρια κινείται το ευρώ, έχοντας βυθιστεί μέχρι τα 1,2186 δολάρια.

Στα υψηλότερα επίπεδα 3 μηνών σχεδόν αναρριχήθηκε το δολάριο έναντι των βασικών ισοτιμιών του πλανήτη, καθώς οι αυξανόμενες ενδείξεις ότι βελτιώνεται η απασχόληση στην αμερικανική οικονομία δημιουργούν προοπτικές αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ σύντομα.

Το αμερικανικό νόμισμα αναρριχήθηκε μέχρι τα 1,2186 ανά ευρώ και κινείται το πρωί πέριξ των 1,22 ανά ευρώ. Ενισχύθηκε επίσης έναντι της στερλίνας, του γεν, του ελβετικού φράγκου και του δολαρίου Αυστραλίας.

Τις προσδοκίες για επιτάχυνση της δημιουργίας θέσεων εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο υποστήριξε η ανακοίνωση του δείκτη μεταποίησης ISM, που έδειξε αύξηση της απασχόλησης στον κλάδο με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1987.

Οι επενδυτές περιμένουν για περισσότερες ενδείξεις τον αντίστοιχο δείκτη για τον κλάδο υπηρεσιών σήμερα και, κυρίως, την έκθεση του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση την Παρασκευή. Οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η έκθεση θα δείξει πως τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν οι περισσότερες θέσεις εργασίας μετά τον Νοέμβριο 2000.

Στις πιέσεις στο ευρώ συμβάλλει και η αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Μολονότι κανένας από τους 36 οικονομολόγους που ρώτησε το Bloomberg δεν αναμένει να αποφασίσει η ΕΚΤ μεταβολή στα επιτόκια, τα οποία κινούνται στο 2%, οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν πώς θα τοποθετηθεί για την πορεία της ευρωπαϊκής ανάπτυξης ο κεντρικός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v