Στάση αναμονής για το ευρώ

Οριακά κέρδη καταγράφει το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου, εν μέσω νευρικότητας για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Γερμανού Καγκελάριου Σρέντερ με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπους.

Το ευρώ κυμαίνεται στα 1,2476 δολάρια καταγράφοντας οριακή άνοδο έναντι του δολαρίου, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση του γεύματος ανάμεσα στον πρόεδρο Μπους και τον καγκελάριο Σρέντερ, αφού στο ”τραπέζι” τους θα συζητήσουν την υποχώρηση του δολαρίου και την ανατίμηση του ευρώ.

Οι αγορές αναμένουν από την συνάντηση Μπους - Σρέντερ ενδείξεις για την πορεία των ισοτιμιών στο αμέσως επόμενο διάστημα και των προθέσεων του καγκελάριου Σρέντερ για πιέσεις προς την ΕΚΤ, προκειμένου να μειώσει τα επιτόκια.

Το ”πράσινο νόμισμα” κυμαίνεται στα 1,8568 δολάρια έναντι της στερλίνας και στα 108,8 γεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας με ρυθμό της τάξης του 4,1% το δ΄ τρίμηνο, οδήγησαν προηγούμενα την ανάκαμψη του δολαρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η υποχώρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 1,6% το Φεβρουάριο, στα χαμηλότερα επίπεδα της 4ετίας, ενίσχυσε την αισιοδοξία στην Ευρώπή ότι η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια στο αμέσως επόμενο διάστημα και πριν από την αναμενόμενη ένοδο των αντίστοιχων αμερικανικών.

Η ανακοίνωση όμως για επιτάχυνση της αμερικανικής οικονομίας, τη στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση στο 3,8% το δ΄ τρίμηνο, τροφοδότησησε τις ανοδικές τάσεις του δολαρίου, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν πλέον ότι ο πρόεδρος της Fed θα αυξήσει τα επιτόκια πριν το Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v