ΗΠΑ: Ο δείκτης ISM παραμένει σε υψηλά 20ετίας

Ο δείκτης ISM του μεταποιητικού τομέα κατέγραψε ”φυσιολογική” υποχώρηση στο 61,4 το Φεβρουαρίου, από το 63,6 του Ιανουαρίου, όταν είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 20ετίας. Πτώση 0,3% κατέγραψαν οι δαπάνες του κατασκευαστικού τομέα λόγο κακοκαιρίας.

ΗΠΑ: Ο δείκτης ISM παραμένει σε υψηλά 20ετίας
Ο δείκτης ISM του μεταποιητικού τομέα κατέγραψε υποχώρηση στο 61,4 το Φεβρουάριο, από το 63,6 του Ιανουαρίου, όταν είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 20ετίας.

Η υποχώρηση του δείκτη - αν και κρίνεται ”φυσιολογική” - ήταν υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, που στοιχημάτισαν ότι θα παρέμενε στο 62, με άξονα τις παραγγελίες και την αύξηση της παραγωγής. Τον Ιανουάριο ο δείκτης ISM είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 1983.

Ο δείκτης παρέμεινε το Φεβρουάριο για τέταρτο διαδοχικό μήνα πάνω από το 60 και για δέκατο διαδοχικό μήνα πάνω από το 50, υπογραμμίζοντας τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του μεταποιητικού τομέα.

Οι δαπάνες του κατασκευαστικού τομέα υποχώρησαν 0,3% τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα κατέγραφαν άνοδο 0,3%.

Το Δεκέμβριο οι δαπάνες του κατασκευαστικού τομέα κατέγραφαν άνοδο 0,4%.

Η αιφνιδιαστική υποχώρηση των δαπανών στον κατασκευαστικό τομέα ”χρεώθηκε” σε εποχιακούς κυρίως παράγοντες, όπως η δριμύτατη κακοκαιρία στις Βορειοδυτικές πολιτείες που παρέλυσε τις δραστηριότητες του τομέα.

Οι αναλυτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους προηγούμενα για την άνοδο των προσωπικών δαπανών κατά 0,4% τον Ιανουάριο, για τρίτο διαδοχικό μήνα, και την άνοδο των προσωπικών εισοδημάτων κατά 0,2% για την ίδια περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v