Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ

Το ευρώ διατηρεί τα κέρδη του κοντά στα 1,24 δολάρια, εκμεταλλευόμενο την απουσία ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία και τις εκτιμήσεις για καθυστέρηση της ανόδου των επιτοκίων από τη Fed.

Το ευρώ συνεχίζει να καταγράφει κέρδη έναντι του δολαρίου εκμεταλλευόμενο την απουσία ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τις εκτιμήσεις ότι η Fed θα αργήσει να αυξήσει τα επιτόκια, ενώ αντίθετα πιέζει τα υπόλοιπα μεγάλα ανταγωνιστικά του νομίσματα.

Οι εκτιμήσεις του υπουργού Οικονομικών Τζον Σνόου των ΗΠΑ, χθες αργά το βράδυ, ότι η Fed θα περιμένει για να προχωρήσει σε άνοδο των επιτοκίων, επιβεβαίωσαν τις προηγούμενες προβλέψεις των αναλυτών ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα πιθανόν θα προχωρήσει μετά το τέλος του 2004 σε αύξηση του κόστους δανεισμού, διευκολύνοντας την επιστροφή των επενδυτών στο κοινό νόμισμα.

Το ευρώ κυμαίνεται στα 1,24 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ημερών, παρά τα αρνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα για υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία και εκτίναξη των δημοσίων ελλειμμάτων της Γαλλίας για το 2003, σε υψηλότερα επίπεδα από το 3% του ΑΕΠ που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Το δολάριο απώλεσε τα αρχικά του κέρδη, ύψους 0,1% έναντι του γεν, κυμαινόμενο στα 111,1 γεν, από τα 111,29 γεν που είχε αναρριχηθεί νωρίς το απόγευμα, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που στοιχημάτιζαν ότι οι ιαπωνικές αρχές περιόρισαν τις παρεμβάσεις τους στις συναλλαγματικές αγορές.

Η στερλίνα καταγράφει απώλειες που πλησιάζουν το 0,8% έναντι του πράσινου νομίσματος, διαμορφούμενη στα 1,8363 δολάρια, μετά την ανακοίνωση για εκτίναξη του βρετανικού εμπορικού ελλείμματος σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιανουάριο.

Το δολάριο κατέγραφε άνοδο 0,2% έναντι του ελβετικού φράγκου, πριν εξανεμίσει το μεγαλύτερο τμήμα των κερδών του, διαμορφούμενο στα 1,2729 ελβ. φράγκα, από τα 1,2762 ελβ. φράγκα που είχε εκτιναχθεί νωρίς το απόγευμα στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v