Οριακές απώλειες του ευρώ μετά την απόφαση ΕΚΤ

Το ευρώ καταγράφει οριακές απώλειες στα 1,2215 δολάρια, μετά την απόφαση της ΕΚΤ για αμετάλβητα επιτόκια, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν ισχυρή ανάκαμψη του δολαρίου αύριο από την ανακοίνωση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.

Το δολάριο ανακάμπτει για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση έναντι του ευρώ και της στερλίνας, μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας για αμετάβλητα επιτόκια, και των κερδοσκοπικών κινήσεων των αγορών που εκτιμούν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια σε μικρότερο διάστημα από τις προηγούμενες προβλέψεις για το Σεπτέμβριο εξαιτίας της διεύρυνσης της απασχόλησης.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει αύριο ότι η επιτάχυνση της οικονομίας δημιούργησε το Φεβρουάριο τις περισσότερες θέσεις εργασίας σε μηνιαία βάση από το 2000, στη σκιά των εκτιμήσεων των οικονομολόγων για τη δημιουργία 135.000 νέων θέσεων εργασίας τον προηγούμενο μήνα.

Το ευρώ κυμαίνεται στα 1,2215 δολάρια στη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας οριακές απώλειες σε σχέση με τα 1,22 δολάρια που κυμαινόταν αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη, όπου είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η ενδεικτική τιμή αναφορά της ΕΚΤ διαμορφώθηκε στη Φρανκφούρτη στα 1,2147 δολάρια, σε σχέση με τα 1,2143 δολάρια της Τετάρτης.

Η στερλίνα υποχωρεί στα 1,8255 δολάρια, ενώ το πράσινο νόμισμα κυμαίνεται στα 110,67 γεν.

Η ευρωζώνη χαιρετίζει την πρόσφατη ανατίμηση του δολαρίου από τα χαμηλότερα επίπεδα που είχε υποχωρήσει έναντι του ευρώ, τόνισε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Caio Koch-Weser λίγο μετά τη συνεδρίαση των υφυπουργών Οικονομικών και των αντιπροέδρων των Κεντρικών Τραπεζών του G20, της ομάδας του G7 και των περισσότερο αναπτυσσόμενων χωρών, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Ο Greg Anderson, ο διευθυντής στρατηγικής συναλλαγματικών αγορών της ABN Amro του Σικάγο, εξέφρασε την έκπληξή του από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΚΤ στοιχηματίζει στην ανάκαμψη των εξαγωγών για το 2004 και το 2005 υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το σκληρό ευρώ δεν αποτελεί πρόβλημα για την ευρωζώνη.

Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τις μακροπρόθεσμες θέσεις τους στο ευρώ, γεγονός που φανερώνει ότι έφθασε η στιγμή για να αγοράσουμε δολάρια, τόνισε ο Steven Englander, o διευθυντής στρατηγικής νομισματικών ισοτιμιών της Barclays Capital της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v