Άνοδος του ευρώ ελλείψει macro από ΗΠΑ

Το ευρώ καταγράφει κέρδη στα 1,2407 δολάρια, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που στοιχηματίζουν ότι η Fed θα καθυστερήσει να αυξήσει τα επιτόκια. O Γ. Μπάφετ ”στοιχηματίζει” στη πτώση του δολαρίου.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που προεξοφλούν ότι τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ θα εξαναγκάσουν τη Fed να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα έως το τέλος του έτους.

Το ευρώ κυμαίνεται στα 1,2407 δολάρια στη Νέα Υόρκη.



Την ίδια στιγμή το δολάριο εκτινάχθηκε στα 112,09 γεν, ενώ ενδωσυνεδριακά είχε φθάσει έως τα 112,30 γεν, στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου 5μηνου.

Οι επενδυτές ”φωτογραφίζουν” παρέμβαση των ιαπωνικών αρχών πίσω από τη δυναμική ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του γεν.

Η σταθεροποίηση του ευρώ κοντά στα 1,24 δολάρια οφείλεται στην έλλειψη ανακοινώσεων μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας έως την Τετάρτη, με αποτέλεσμα το ευρώ να ”εξαργυρώνει” ακόμη την απογοήτευση των επενδυτών από τα προηγούμενα στοιχεία για τη δημιουργία ”μόλις” 21.000 νέεων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο.

Οι αναλυτές των συναλλαγματικών αγορών προβλέπουν ότι οι διακυμάνσεις του ευρώ θα κυμανθούν μεταξύ της ”ψαλίδας” των 1,2250 – 1,2550 δολάρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, για να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των 1,30 δολαρίων στους αμέσως επόμενους μήνες.



Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, υπογράμμισε ότι ήδη από το 2002 είχε στοιχηματίσει στην πτώση του δολαρίου εκτιμώντας ότι η εκτίναξη του αμερικανικού εμπορικού ελλείμματος θα στήριζε την υποχώρηση του εθνικού νομίσματος των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, υπενθύμισε ότι με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα της εταιρίας του για το 2003 επένδυσε 12 δισ. δολάρια σε πέντε διαφορετικά νομίσματα, που αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη επένδυση που πραγματοποίησε την τελευταία 2ετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v