Πτώση του δολαρίου μετά τις επιθέσεις στη Μαδρίτη

Το ευρώ ανάκαμψε στα 1,2286 δολάρια εξαιτίας των φόβων που κυριάρχησαν στις συναλλαγματικές αγορές για ενίσχυση της ανασφάλειας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, μετατρέποντας το ευρώ σε καταφύγιο.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και του ελβετικού φράγκου, που μετατράπηκαν σε καταφύγια των επενδυτών μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, που επανέφεραν τους φόβους για ενίσχυση της αβεβαιότητας και των γεωπολιτικών εντάσεων.



Τα ευρώ ανακάμπτει στα 1,1286 δολάρια, ενώ το πράσινο νόμισμα υποχωρεί στα 1,2777 ελβ. φράγκα.

Το δολάριο σταθεροποιήθηκε έναντι του βρετανικού νομίσματος, κυμαινόμενο στα 1,8034 δολάρια, ενώ υποχώρησε κάτω από τα 111 γεν, στα 110,97 γεν, εξαιτίας των εκτιμήσεων ότι οι ιαπωνικές αρχές περιόρισαν την επιθετική πολιτική στήριξης του δολαρίου.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τροφοδοτούν τις πιέσεις εναντίον του δολαρίου, εκτιμώντας ότι είναι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ”χρεωθούν” οι αυτονομιστές της ΕΤΑ τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη και ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα ανάμειξης της Αλ Κάιντα ή ακόμη και αυτή της κοινής τρομοκρατικής επίθεσης από τις δύο οργανώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v