Άνοδος του ευρώ ενόψει της απόφασης της Fed

Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,229 δολάρια, για δεύτερη διαδοχική ημέρα, αφού οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια επαναλαμβάνοντας τις ανησυχίες της για την αγορά εργασίας, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων το 2004.

Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,229 δολάρια για δεύτερη διαδοχική μέρα, εκμεταλλευόμενο τους τρομο-φόβους για επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους, καθώς και το γεγονός ότι οι αναλυτές έχουν προεξοφλήσει ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες ανησυχίες της για τις αδυναμίες διεύρυνσης της αγοράς εργασίας, που μεταθέτει την άνοδο των επιτοκίων σε ένα ”απροσδιόριστο” μέλλον.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε άνοδο των επιτοκίων το 2004 και ως εκ τούτου το ”πράσινο νόμισμα” θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Το κοινό νόμισμα εκτινάχθηκε έως τα 1,2341 δολάρια, πριν υποχωρήσει στη συνέχεια.

Το δολάριο υποχωρεί στα 1,276 ελβετικά φράγκα και στα 1,8137 δολάρια έναντι της στερλίνας.

Το γεν ανέκαμψε έναντι των 16 ανταγωνιστικών του νομισμάτων στη Νέα Υόρκη, μετά τις δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών ότι οι αρχές της χώρας θα περιορίσουν τις παρεμβάσεις στήριξης του δολαρίου, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την προηγούμενη ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, ότι η οικονομία της ανακάμπτει.

Το ιαπωνικό νόμισμα εκτινάχθηκε έως και τα 109,18 γεν έναντι του δολαρίου, πριν υποχωρήσει στη συνέχεια στα 109 γεν, παραμένοντας δηλαδή στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v