Υποχωρεί το δολάριο, ”λάμπει” το ελβετικό φράγκο

Με απώλειες αντιδρά το δολάριο, καθώς επιτείνονται οι φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις σε δυτικές χώρες μετά το μακελειό της Μαδρίτης. Στα 1,2309 δολάρια το ευρώ, αναζητούν καταφύγιο στο ελβετικό φράγκο οι διεθνείς επενδυτές.

Με απώλειες αντιδρά το δολάριο στην επανεμφάνιση της τρομοκρατικής απειλής στο διεθνές προσκήνιο.

Το δολάριο υποχώρησε κάθετα όταν η αλ Κάιντα, με βιντεοταινία που έστειλε στην ισπανική κυβέρνηση, ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Μαδρίτη και επέτεινε τις απώλειες όταν η αστυνομία του Πακιστάν ανακάλυψε εκρηκτικά σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη χώρα.

Το ευρώ κινείται το μεσημέρι στο Λονδίνο στα 1,2309 δολάρια, έναντι 1,2210 δολαρίων στο κλείσιμο της περασμένης εβδομάδας στη Νέα Υόρκη. Το δολάριο υποχωρεί επίσης έναντι του ελβετικού φράγκου και της βρετανικής στερλίνας.

Το ελβετικό φράγκο αναρριχήθηκε στα 1,2735 έναντι του δολαρίου, από 1,2844. Το 75% των επενδυτών, εμπόρων και αναλυτών που συμμετείχαν σε διεθνή έρευνα του Bloomberg, συνιστά αγορά ελβετικών φράγκων, έναντι ποσοστού 63% την περασμένη εβδομάδα.

Το ελβετικό φράγκο είναι από τα νομίσματα που ευνοούνται περισσότερο σε καιρούς διεθνών κρίσεων, λόγω της πολιτικής ουδετερότητας της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v