Ανάκαμψη του ευρώ από φήμες για ευρω - επιτόκια

Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,2201 δολάρια, εξαιτίας των κερδοσκοπικών κινήσεων που προεξοφλούν ότι η ΕΚΤ δεν θα μειώσει τα επιτόκια, παρά τις διαδοχικές δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ υπέρ της μείωσης του κόστους δανεισμού.

Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,2201 δολάρια, σε σχέση με τα 1,2157 δολάρια που κυμαινόταν χθες το βράδυ κατά το κλείσιμο των αγορών της Νέας Υόρκης, εκμεταλλευόμενο τη μεταστροφή του κλίματος στην Ευρώπη για αμετάβλητα επιτόκια από την ΕΚΤ και την ”απογοήτευση” από την οριακή υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι της στερλίνας στα 1,8283 δολάρια, ενώ καταγράφει κέρδη τόσο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 105,59 γεν όσο και έναντι του ελβετικού νομίσματος στα 1,2784 ελβ. φράγκα.

Το ευρώ κατάφερε να ανακάμψει έναντι του δολαρίου, παρά το γεγονός ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ παρέμεινε το Μάρτιο κοντά στα υψηλότερα επίπεδα της 3ετίας, καταγράφοντας οριακή υποχώρηση, αφού τα κερδοσκοπικά κεφάλαια προχώρησαν σε αγορές έναντι δολαρίων, στοιχηματίζοντας ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε άμεση μείωση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από το γεν, μετά την απότομη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία, ενώ αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον τη δημοσίευση της έκθεση Tankan για την πορεία της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, για να καθορίσουν τη στάση τους έναντι του γεν.

Η μεγάλη πλειοψηφία των αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Reuters και το Bloomberg, εκτιμά ότι η ευρωπαϊκή νομισματική αρχή θα καθυστερήσει να παρέμβει στο κόστος δανεισμού ίσως και έως τον Ιούνιο, παρά τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v