Σταθεροποιητικές τάσεις του δολαρίου

Το δολάριο κατάφερε να ανακτήσει τμήμα των προηγούμενων απωλειών έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, κυμαινόμενο στα 1,231 δολάρια έναντι του ευρώ, εκμεταλλευόμενο και τα αρνητικά στοιχεία από οικονομίες της ευρωζώνης.

Το δολάριο κατάφερε να ανακτήσει τμήμα των προηγούμενων απωλειών του έναντι του ευρώ, του ελβετικού φράγκου και των υπολοίπων ανταγωνιστικών του νομισμάτων, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για την ένταση στη Μέση Ανατολή.

Το ευρώ κυμαίνεται στα 1,231 δολάρια, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατάφερε να φθάσει κοντά στα 1,237 δολάρια, πριν υποχωρήσει στη συνέχεια κάτω από τα 1,23 δολάρια.

Η ενδεικτική τιμή του ευρώ διαμορφώθηκε από την ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη στα 1,2276 δολάρια, σε σχέση με τα 1,2353 δολάρια της Δευτέρας.

Το ”πράσινο νόμισμα” κυμαίνεται στα 1,8496 δολάρια έναντι της στερλίνας, στα 106,86 γεν έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και στα 1,2595 ελβ. φράγκα.

Το δολάριο εκμεταλλεύτηκε και τα στοιχεία για στασιμότητα των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία το Φεβρουάριο και τη διατήρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία για το Μάρτιο στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία για τη Γαλλία και την Ιταλία ήταν πάντως υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Gertrude Tumpel-Gugerell, μόνιμο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, υπογράμμισε την εμπιστοσύνη της για την ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης, με οριακές πληθωριστικές πιέσεις.

Οι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς εκτιμούν ότι σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη του δολαρίου διαδραμάτισε το ανοδικό άνοιγμα της Wall Street, που ενίσχυσε τις εκτιμήσεις για βελτίωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών έναντι του προηγούμενου κλίματος γενικευμένης ανασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v