Daily Telegraph: Ο Τrichet ήθελε μείωση επιτοκίων

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, μετά από δημοσίευμα της Daily Telegraph ότι ο Jean- Claude Trichet μελετούσε μείωση των επιτοκίων αλλά απετράπη από άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Daily Telegraph: Ο Τrichet ήθελε μείωση επιτοκίων
Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου και του γεν, μετά από δημοσίευμα της Daily Telegraph ότι το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέτρεψε τον διοικητή του Jean- Claude Trichet από μείωση των επιτοκίων την περασμένη εβδομάδα.

Επιβεβαιώνοντας εμμέσως το δημοσίευμα, ο κεντρικός τραπεζίτης της ευρωζώνης δήλωσε το Σάββατο ότι τα επιτόκια ίσως δεν μείνουν στα τρέχοντα επίπεδα.

Σύμφωνα με την DT, η πρόταση του διοικητή για μείωση επιτοκίων συνάντησε την αντίθεση του Ολλανδού και του Γερμανού τραπεζίτη που μετέχουν στο δ.σ. της ΕΚΤ, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση της τράπεζας να καταλήξει σε διατήρηση σταθερών επιτοκίων στο 2%.

Το ευρώ αντέδρασε το πρωί στο Λονδίνο με υποχώρηση στα 1,2091 δολάρια στο δημοσίευμα, έναντι κλεισίματος στα 1,2134 δολάρια την Παρασκευή στο Τόκιο. Έναντι του γεν υποχώρησε στα 126,76 ανά ευρώ από 126,8 ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v