Ευρωζώνη: Επιβράδυνση κλάδου υπηρεσιών τον Μάρτιο

Επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο η ανάπτυξη του ευρωπαϊκού κλάδου υπηρεσιών, επιτείνοντας τις ανησυχίες ότι η ανεργία αποτρέπει την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών. Αισθητές οι επιπτώσεις των βομβιστικών επιθέσεων στη Μαδρίτη στον ισπανικό κλάδο υπηρεσιών.

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση κλάδου υπηρεσιών τον Μάρτιο
Επιβραδύνθηκε τον Μάρτιο η ανάπτυξη του ευρωπαϊκού κλάδου υπηρεσιών, που συνιστά το μεγαλύτερο τμήμα της οικονομίας της ευρωζώνης, επιτείνοντας τις ανησυχίες ότι η ανεργία αποτρέπει την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.

Ο δείκτης PMI που καταρτίζει η NTC Research μετά από έρευνα σε 2.000 διευθυντές παραγγελιών στον κλάδο υπηρεσιών υποχώρησε στο 54,4, που είναι το χαμηλότερο μέγεθος από τον Σεπτέμβριο, έναντι 56,2 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Οι οικονομολόγοι περίμεναν, σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones Newswire, ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει λιγότερο, στο 55,4.

Την ισχυρότερη πτώση στην ευρωζώνη εμφάνισε ο κλάδος υπηρεσιών της Ισπανίας, καθώς οι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου επιδείνωσαν το κλίμα. Ο δείκτης ΡΜΙ της τέταρτης σε μέγεθος οικονομίας της ευρωζώνης βυθίστηκε στο 53,9 από 57.

Επιβράδυνση σημειώθηκε στον κλάδο υπηρεσιών και στη Γερμανία (στο 53,2 από 54,1), τη Γαλλία και την Ιταλία κατά τον μήνα Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v