Τα macro για απασχόληση στις ΗΠΑ ωθούν το δολάριο

Το δολάριο εκτινάχθηκε έναντι του καλαθιού των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, καταγράφοντας κέρδη που ξεπερνούν το 1% έναντι του ευρώ, που κυμαίνεται στα 1,2134 δολάρια, μετά την ανακοίνωση δημιουργίας 308.000 νέων θέσεων εργασίας.

To ευρώ καταγράφει απότομη πτώση, που ξεπερνά το 1%, αμέσως μετά την ανακοίνωση για τη θεαματική δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, που έφθασαν στις 308.000 θέσεις, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2000.

Το ”πράσινο νόμισμα” ανέκαμψε δυναμικά και έναντι του γεν, αφού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα της 4ετίας έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, εξ αιτίας των θετικών μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της οικονομίας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,2134 δολάρια στη Νέα Υόρκη, η στερλίνα υποχωρεί με απώλειες που ξεπερνούν το 1% στα 1,8267 δολάρια, το ελβετικό φράγκο υποχωρεί με απώλειες που ξεπερνούν το 1,3% στα 1,2903 ελβ. φράγκα έναντι του δολαρίου και το ιαπωνικό νόμισμα στα 104,56 γεν έναντι του δολαρίου.

Τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, αναμένεται να οδηγήσουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς το δολάριο, εκτιμούν οι αναλυτές, προεξοφλώντας παράλληλα και την αύξηση της ζήτησης δολαρίων από τους διεθνείς επενδυτές για να στοιχηματίσουν στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v