Υψηλότερα το ευρώ μετά την (μη) απόφαση της ΕΚΤ

Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,2384 δολάρια μετά την απόφαση της ΕΚΤ για αμετάβλητα επιτόκια και τις επιφυλακτικές δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Τρισέ για την ανάπτυξη της ευρωζώνης και τη νομισματική πολιτική της ευρωπαϊκής νομισματικής αρχής.

Οι επενδυτές επιστρέφουν στο ευρώ μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο 2%, αλλά και τις επιφυλακτικές δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Τρισέ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε την απόφαση της ευρωπαϊκής νομισματικής αρχής, σε ό,τι αφορά στην αναμενόμενη παρέμβαση στο κόστος δανεισμού.

Το ευρώ ανακάμπτει στα 1,2384 δολάρια, καταφέρνοντας να επιβληθεί έναντι του καλαθιού των ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

Το δολάριο υποχώρησε σε νέο ναδίρ τετραετίας έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 103,62 γεν, καταγράφοντας απώλειες τόσο έναντι του βρετανικού νομίσματος, με τη στερλίνα να ανακάμπτει στα 1,8598 δολάρια, όσο και έναντι του ελβετικού νομίσματος, με το ”πράσινο νόμισμα” να κυμαίνεται στα 1,2589 ελβ. φράγκα.

Οι αναλυτές είχαν προεξοφλήσει ότι η ΕΚΤ θα διατηρούσε αμετάβλητα τα επιτόκια.

Οι αναλυτές συναλλαγματικών αγορών της Deutsche Bank, που πραγματοποίησαν τις καλύτερες προβλέψεις το 2003, εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια κατά 0,25%, στο 1,75% τον Ιούνιο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v